0 Läs mer >>
Att Mosse gillar råa ägg har vi visst länge. Det har inte gått att lägga ett rått ägg i eller ovanpå vasken utan att han puttat ner det på golvet så att det gått sönder så att sedan kunnat smaska i sig gulan. Men nu har han gått ytterligare ett steg och börjat äta kokt ägg också. En morgon i veckan när vi kom ner i köket hade han nämligen puttat ner ett kokt ägg och sedan ätit upp halva............med skal och allt. Snart börjar han väl stjäla ägg i hönshuset med.
Han orkade inte hela.
MÅSTE DET VARA SÅDANT SKITVÄDER VARJE DAG!! Regnet öser ner och det blåser storm. Trevlig inledning på semestern.

mosse

0 Läs mer >>
I helgen var vi på ölfestival på Stockeboda. Vi cyklade dit med våra grannar som hade köpt nya elcyklar de gärna ville prova. Inte begriper jag varför man ska ha en elcykel när man är i sina bästa år och i god vigör?? Vi cyklade i alla fall på riktiga cyklar och inte märktes det så mycket av att de hade hjälpmotor. I alla fall så kom vi till festvalen och åt god buffé, om än ganska snålt tilltaget, och drack öl. Jag är inte så förtjust i öl men provade en lakritsöl som var helt okej.
 
 
 
 
 
 
Just nu är det krämarmarknad i stan o gud vad det vimlar av turister o gud vad jobbiga de är. Hoppas verkligen man inte är lika jobbig själv när man semestrar någonstans.........På tal om krämarmarknad som minns jag en gång för jättelänge sedan då jag var barn och var på krämarmarknad......ja, ja, ja det fanns krämaremarknad då med, jag e inte född på stenåldern. I alla fall så uppträdde Göingeflickorna då och jag tyckte det var så stort att se dem. Det behövdes inte så mycket för att roa en på den tiden inte.
 

ölfestival

0 Läs mer >>
Det har varit årets Kiviks marknad. Naturligtvis var jag där och naturligtvis var jag lika snabbt hemma igen. Det är ju det där med marknaden. Man måste dit och sedan ska man hem fortare än kvickt. Något slöseri med pengar blev det i alla fall inte. Första kvällen gjorde jag inte av med ett enda öre och nästa kväll köpte jag ett par foppa tofflor för 60 kr och en påse karameller till sonen för 60 kr.......o visst ja, jag köpte en langos också kväll nummer två. Max 300 kr för två marknadskvällar känns rätt okej faktiskt
Alltid är det kö till toaletterna. Jag har aldrig varit på dem och tänker bara gå dit om det är ytterst akutläge. Känns inte vidare inbjudande.
 
Kö till bankomaten också. Trodde inte det fanns mobila bankomater men det gör det tydligen. Känns lite lika vansklig som dassen.
 
Fina slänggungor, tänk om man hade vågat åka med dem utan risk för kräkanfall.
 
Smurfar, svampbobb och lejonkungen var också på marknaden.

kiviks marknad

0 Läs mer >>
I helgen har vi varit på sommarfest både fredag och lördag och sådant sätter sina spår. Jag känner mig rejält trött och sängen kallar snart. De e jobb i morron så man får ju var någorlunda fräsch då.......om de nu går.
I fredags var vi på Tobisviks camping och festade runt men det fick bli inomhus för det var rackarväder. Regnade gjorde det faktiskt inte men det blåste näst intill storm och kallt var det också. Så vi höll oss i förtältet och snackade och spelade Sverige spelet, som var ett nytt spel för mig. Riktigt roligt men vann det gjorde jag inte. När vi sedan gick hem framåt småtimmarna hade det klarnat upp och lugnat ner sig rejält. Till och med stjärnorna var uppe. 
 
 

I lördags var det dags för den årliga sommarfesten hos grannarna. I motsats till fredagen var det jättefint väder med sol och utan vind. Massor av folk var det och mycket mat och dricka. Precis som alla andra år så var det en frågerunda. Svåra frågor tyckte jag och jag kammande inte hem någon vinst den dagen heller.
 
 
 
 
Idag har dottern åkt till Arizona. I morgon ska hon ska vidare till Grand Canyon för att vandra där i fyra dagar. Därefter ska hon vidare till Las Vegas och sedan till Los Angels och tillbaka till New York. Detta är hennes sista stora resa i au pair projektet. Den 6 augusti åker hon hem till Sverige. Tjohooooo så roligt det ska bli!!!

Sommaren 2010.

sommarfester

0 Läs mer >>
Vi har kommit till juli. Sommaren snurrar på men det är för det mesta dåligt väder med regn och blåst. I helgen var det dock jättefint och Jääääättevarmt. Nätterna var varma med lite åska och myggen bara älskade att vara i sovrummet. Det var omöjligt att ha fönster stängda för då blev det bastu och omöjligt att ha dem öppna för då kom myggen.....sicket dilemma. De fick vara öppna och därför ser man ut som en prickig korv nu. Nu har det återgått till att vara sensommar igen. Jag var just ute en cykeltur för att leta svamp och hann precis hem innan regnet öste ner som spön i backen. Och svamp hittade jag knappast heller. Sicket elände....
Nej nu får jag sluta upp med tungsinthet, det finns positiva saker med att nämna. Om en månad är dottern hemma och det ska bli så himla roligt och skönt. Tänk att hon varit borta i 19 månader men ändå känns det som det var i går vi vinkande av henne en kall januarikväll för ett och ett halvt år sedan. Jag undrar hur hon är. Det amerikanska livet har säkert satt sina spår och påverkat henne precis som livet i en annan familj i en annan del av världen säkert också har gjort. Och att ha varit lillmamma åt två barn med allt vad det för med sig har gett god erfarenhet. Hoppas inte hon helt har glömt det hon växte upp med och lärde av oss hemma.
En annan rolig sak är att det snart är semester. Ja ja, jag vet att det är två veckor dit, men det känns ändå nära. Och det är skönt att ha något att längta till. Nästa vecka är det Kiviks marknad och det är också något speciellt. Kul att tänka på innan man kommit dit men när man väl är där längtar man hem. Konstigt.
 
 
Vi lägger om terrassen. Gissa om han är svitt i pälsen. Det var årets varmaste dag.
 
 
Kobbe var så varm och ville inte vara ute. Låg rakt lång på trappsteget där det verkade vara svalka.
 
Årets första kycklingar har kläckts i en jasminbuske. Nu har de fångats in och ska vidare till en bur för att slippa bli fågelmat. Hönan är förbannad.

july