july

Vi har kommit till juli. Sommaren snurrar på men det är för det mesta dåligt väder med regn och blåst. I helgen var det dock jättefint och Jääääättevarmt. Nätterna var varma med lite åska och myggen bara älskade att vara i sovrummet. Det var omöjligt att ha fönster stängda för då blev det bastu och omöjligt att ha dem öppna för då kom myggen.....sicket dilemma. De fick vara öppna och därför ser man ut som en prickig korv nu. Nu har det återgått till att vara sensommar igen. Jag var just ute en cykeltur för att leta svamp och hann precis hem innan regnet öste ner som spön i backen. Och svamp hittade jag knappast heller. Sicket elände....
Nej nu får jag sluta upp med tungsinthet, det finns positiva saker med att nämna. Om en månad är dottern hemma och det ska bli så himla roligt och skönt. Tänk att hon varit borta i 19 månader men ändå känns det som det var i går vi vinkande av henne en kall januarikväll för ett och ett halvt år sedan. Jag undrar hur hon är. Det amerikanska livet har säkert satt sina spår och påverkat henne precis som livet i en annan familj i en annan del av världen säkert också har gjort. Och att ha varit lillmamma åt två barn med allt vad det för med sig har gett god erfarenhet. Hoppas inte hon helt har glömt det hon växte upp med och lärde av oss hemma.
En annan rolig sak är att det snart är semester. Ja ja, jag vet att det är två veckor dit, men det känns ändå nära. Och det är skönt att ha något att längta till. Nästa vecka är det Kiviks marknad och det är också något speciellt. Kul att tänka på innan man kommit dit men när man väl är där längtar man hem. Konstigt.
 
 
Vi lägger om terrassen. Gissa om han är svitt i pälsen. Det var årets varmaste dag.
 
 
Kobbe var så varm och ville inte vara ute. Låg rakt lång på trappsteget där det verkade vara svalka.
 
Årets första kycklingar har kläckts i en jasminbuske. Nu har de fångats in och ska vidare till en bur för att slippa bli fågelmat. Hönan är förbannad.

Kommentera här: