0 Läs mer >>
 
Det låter välan inte riktigt klokt men ooooh vad jag längtar till nästa jul. Våffer då då....undrar säkert någon vettig person som inte vill att tiden ska rinna på allt för fort. Svaret är, för då kommer min dotter snart hem igen efter året i USA. Året som jag kallar längtans år är slut och tösabiden landar åter i den skånska myllan. Det blir roligt att planera för nästa jul. Bak och matlagning, ja till och med städning och julklappar kommer att gå som en dans.......hoppas jag. Men hon kommer inte förrän den 6 januari cirkus så julfirandet får vänta tills dess. Då får vi fira jul, nyår, födelsedag, andras födelsedagar, hemkomsten mm.mm, allt på samma gång. Det blir ett ryslians firande.....men roligt ska det bli. Längtar. Men kära lilla tös, och andra läsare, bli nu inte oroliga för att jag inte skulle gilla USA trippen för det gör jag verkligen av hela mitt hjärta för utom längst in i ett
litet litet hörn som tjatar längtar.......att tomten Televinken håller med syns på hans trotsiga uppsyn. 
 
Slut med sentimentaliteterna nu för i morron är det nyårsafton och då ska vi åka med vänner till Köpenhamn och sova på hotell. Vi hoppar på tåget i  morgon middag och kommer hem nyårsdag. På tåget festar vi med glögg, riktigt stark glögg från Mikaels skafferi, och saffransbullar. Kanske någon pepparkaka och lite överblivit julgodis också slinker ner i magen. Ska bli trevligt att titta på fyrverkerier på Rådhusplatsen mitt i Köpenhamn. Hoppas det blir någorlunda klart väder. Köpenhamn är en mysig stad. Jag har varit där många gånger men det är alltid lika gemytligt där. Trots att det är nära Sverige känns det på något konstigt sätt som att man är på kontinenten. Cigarrer rökas och öl drickes lite var stans. Stämningen är mera uppsluppen än i gamla Svedala.

Sentimentalitet o nyå...

0 Läs mer >>
 
 
Granen är på plats och syskonen jobbar med att klä den. Ser nästan ut som om de skulle ta en liten dans kring den med....
God Jul på er alla!!!
 
 
 
 

God Jul !!!

0 Läs mer >>
 
I går var det julemys ett och julermys två. Det första julemyset var god mat och dricka och sedan julklappsspel hemma hos en gammal god vän. En fin tradition som vi haft i många år. Det är mysigt och varmt, vi äter och dricker så att det står härliga till och snackar som galningar. Ett nyare inslag är att vi spelar julklappsspelet. Det är ett himla dividerande och stor kamp om klapparna. Vissa klappar är attraktiva och vissa inte alls. I år var en liten kramdjursmus inte så populär medan en röd ekologisk disktrasa var i ropet. Speciellt hos en person som skulle ge den till sin mamma i julklapp..... För min del slutade spelet med att jag kammade hem en after eight ask och en pytteliten lavendelpåse. Lite orolig är jag dock för kramdjursmusens öde. Samma person som vann musen vann nämligen även en tändare och en liten flaska bensin..........Tack till er som var med, vi har alltid så roliga stunder tillsammans.
Julemys två var när vi kom hem från julemys ett för då hade sonen kommit hem från Göterborg för att fira jullov. Visserligen hade han redan gått och lagt sig men det märktes så fort jag öppnade ytterdörren att han anlänt. Skorna på sned precis innanför ytterdörren och i köket ett lass med väskor halvt öppnade. X-box grejorna framme och julmusten bredvid soffan. Ja, ja det är stötar man får ta.........jätteroligt att pojken min är hemma ett tag nu. Han har alltid tyckt om julen och både vill och kan julbaka och pyssla. Så han tar säkert itu med det i år också. Specialiten är chokladbollar och chokladbröd. Apelsin med nejlikor kan han också tillverka. Vad månne det bliva av denne unge man.....

Julemys och julemys.....

0 Läs mer >>
 
Kan det vara för att det är årets mörkaste dag som katten somnade till och råkade bränna svansen rejält på ett värmeljus. Gissa om det luktade bränt hår i hela huset flera timmar.............
 
 
 
 

Oj då!!!

0 Läs mer >>
  
Den här lille mannen sov ute i natt och startade dagen klockan sex med att sitta på balkongräcket utanför våra sovrum galande som en riktigt stor jättetupp. Till sist stod vi inte ut och mannen klev ut på balkongen och fångade tuppskrället. Bärandes genom huset med mål hönshuset skrek han som en stucken gris och väckte allt och alla som hade lyckats sova genom hans tidigare galande.......gissa vem som ska låsas in ordentligt i hönshuset i kväll.
 
 

Gaphals....

0 Läs mer >>

I helgen kom första snön för säsongen.

Första snön

0 Läs mer >>
Sitter vid köksbordet och skriver i skymningsljus. Ja,ja det är ju inte riktig skymning för det var det för flera timmar sedan men eftersom jag nästan inte har några lampor tända så är det dunkelt inne. Några värmeljus brinner fint och behagligt. Katten på varma fönsterbrädan. Jag tycker inte om den här mörka årstiden, mörkt när man åker till jobbet och ännu värre när man kommer hem. Skönt att det bara är någon vecka tills det vänder till ljusare tider igen.
Idag har det varit vemodigt på jobbet. En nära arbetskamrat har gått i pension och avtackades idag. Vi har jobbat nära i många år och trots tungt jobb har vi haft massor av roliga stunder. Vi har varit på många tjänsteresor och ibland fick hennes hund följa med och bo med oss på hotell. Det var bara det att den hunden hade mycket, för mycket, att säga till om. När vi körde bil fick jag sitta i baksätet medans hunden satt på passagerarssätet och tittade på matte som körde. Emellanåt blängde hunden surt på mig i baksätet och verkade undra varför jag tvunget skulle åka med. En annan gång var vi på resa i Aten. Kollegan passade på att bada fötterna, där det fanns ett sår på stortån, i det varma medelhavet. Resultatet blev en jätteinflammation i tån som var illröd, öm och svullen i flera veckor. Endast badskor med tån fri gick att använda trots att det var november. Lite kallt var det nog. Det finns många historier från årens lopp men alla är inte ämnade för detta forum...................
Nej nu är det dags för en kvällspromenad i mörkret. Hoppas att någon stjärna lyster min väg och att inte allt för många vildsvin grymtar bortom enebacken. Vill helst inte möta dem nos mot nos.
 

Kura skymning

0 Läs mer >>

Det är kvällen till den 6 december. Utanför fönstret ryter stormen. Det viner och piper och en spann blåser runt på gården. I värmen på fönserkarmen ligger katten och njuter. Det ser mysigt ut, ibland skulle det vara skönt att vara katt. Strömmen har blinkat till ett par gånger men kommit tillbaka efter ett par minuter. Hoppas den håller, det är inte roligt utan ström. Minns tillbaka till då det var stormoväder när jag var barn. Min pappa jobbade med el och när det stormade och var busväder så blev det så klart elavbrott. Då gick telefonen varm hemma hos oss, för på den tiden ringde man direkt till de som skulle fixa tillbaka strömmen. Min mamma fick bli telefonist och ta emot samtalen och det var minsann inte alla av de som ringde som var trevliga.

Jag sitter vid köksbordet med en kopp kaffe och funderar över julklappar. Det är inte lätt med sådant men roligt när det blir bra saker man kommer på. Det är mysigt med jul. Tänk vad många jular man varit med om, allt från egna barndomsjular till jular med egna barn, små och stora. När jag var barn firade jag alltid jul med mina föräldrar, farföräldrar och faster och farbror. Fram till jag var tolv var jag ensamt barn på julen men sen fick jag en kusin och allt blev förändrat. Inte så lätt för ett ensambarn att plötsligt få konkurens av en lite unge som hamnade i centrum jag var ju van vid att han den positionen.

I morgon är det en månad till min flicka ska åka till New York för att jobba ett år som barnflicka. Tanken på det ger många känslor men den starkaste är att det ska bli roligt för henne. Hon har velat detta sedan mellanstadietiden. Faktiskt roligt för mig med för då blir det äntligen av att åka till USA. Ett år känns långt men jag brukar dela in tiden i perioder så känns det inte så långt. Det blir säkert bra. Hon kommer att få massor av erfarenhet och komma hem med mycket mognad. Jag ville minsann också åka som au pair då jag var 20 men det blev inte så. Ångrar det ibland men det är inte bra att vara bitter och titta i backspegeln så det försöker jag låta bli. Jag har sett en hel del ändå.

Nu kallar sängen och det känns faktiskt som om stormen bedarrat lite. Tror nog att strömmen håller.

 

 

Stormen ryter