0 Läs mer >>
Det grönskar för fullt på Österlen. Trots att det inte är första maj än så blommar rapsen. Tidigt och mycket ovanligt. Hörde att nypotatisen också är på gång. Ska bli mumsfilibabba. Jättegott med nypotatis.
 
Tulpanerna på gården blommar fint.
 
 
Hannibal ville också vara med på bild. Trots att han och hans vänner är ute året om så ser det ut som att även de tycker om våren. Gräset växer och är säkerligen sprött och smaskigt för en komage. Han behöver dock klippa luggen eller åtminstone sätta upp det i tofs.
 
I lördags skulle jag göra en god insats och sy upp sonens byxor. Lätt som en plätt sa jag till honom och tog fram dotterns symaskin.......sen hängde det upp sig. Vi var tre man som jobbade med att trä maskinskrället, men nej vi klarade det inte. Tillbaka med maskinen i garderoben och fram med nål, tråd och fingerborg. Jädrans skit. Moa jag saknar din händiga hand.....

soligt och fint

0 Läs mer >>
Så där ja, i går kväll hörde jag lövgrodorna i mossen spela för första gången i år. Mycket tidig start, brukar inte starta upp förrän löven slagit ut riktigt. Vilket märkligt ljud de små rackarna kan åstadkomma. Vet man inte vad det är för ljud så kan man inte tro att det är små grodor på friarstråt. Eftersom det hörs så starkt från mossen så misstänker jag att de är många. Trevligt med tanke på att lövgrodan är sällsynt och fridlyst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lövgrodorna har kommi...

0 Läs mer >>
 
 
Påsken sjunger på sista versen men det gör inget för det har varit en fin påsk, både vädermässigt och själsligt. När det gäller vädret så har det verkligen varit kanon, solen har flödat och bladen på träden börjar slå ut. Det blommar som bara den, snart är påskliljorna utblommade och ersätts av tulpanerna. Lite solbränna har jag minsann fått där jag suttit i hammocken och läst med en kopp kaffe nära till hands.
 
I går såg jag årets första citronfjäril som satt på en fin primula eller hannakomma, som de gamla österlenkvingorna kallar den blomman.
 
 
Det börjar grönska rejält på träden.
 
Själsligt har det också varit bra. Först tänker jag på mina barn som alltid är viktigast och centralast för mig. Är det bra för dem är det bra för mig, så är det bara.
I helgen har dottern varit på semester i Canada och det är naturligtvis en rolig upplevelse. Det som dock oroade mig lite var att det kan vara svårt att ta sig tillbaka genom tullen till USA när man e svensk med visum. Brukar gå bra sa dottern.....hmmm....kändes lite läskigt men nu är det över. Dottern är tillbaka i USA och det hade inte varit några problem vid tullen. 
I helgen har sonen, som snart är färdig med sin utbildning till journalist, fått förtroendet att för första gång bevaka och skriva om en allsvensk fotbollsmatch. Stort för honom och därmed nervöst och stirrigt in i det sista. Uppdraget var omfattande då det gällde matchens  båda lag och skulle det skrivas för två tidningar. Resultatet såg vi i tidningarna idag och det var, så klart, bra. Det känns konstigt att se han hans namn under helsidesreportage från kända fotbollsarrangemang..............han är duktig sonen min.
 
 
 
 
Och jag då, vad har jag gjort i helgen. Jo, varit på påskkalas hos släkten, varit på liten konstrunda och putsat fönster.
 
 
Sven-Åke Ekbergs alster.
 
 
Hos Gunilla Mann. Vitaby kyrka finns med på tavlan.
 
 
Fina bilder hängde på Fabriken i Bästekille.
 
 
 
 
 
 
Årets första grillning. Vi hittade inte gallret så det fick bli lite provisoriskt. Men gott blev det.
 
 
Men Sture vad gör du där???
 

Härliga påskdagar

0 Läs mer >>
Så har det blivit påsk. Riset är intaget och pyntat med fina ägg som dottern tovade för några år sedan och gamla påskkärringar som jag fick av min mamma när jag var liten. Fin blandning av gammalt och nytt.
 
 
Dessa här fina gubbarna måste upp varje påsk. Även de fick jag av min mamma när jag var liten. De är inköpta hos Häggs livs i Vitaby, om jag inte minns fel. Någon av dem hette Kessera och en annan Kesseri men de andra minns jag inte namnet på. Jag var väldigt förtjust i dem i alla fall.
 
Torget i Simrishamn är fint smyckat med ett träd med ägg och kärrinar i. Undras vem som fick den jobbiga uppgiften att klä det. Lite svårt att komma upp i toppen..........hi hi sanningen är en annan......

Glad Påsk!!!!

0 Läs mer >>
Så har jag då varit i New York med två vänner för att hälsa på älskade dottern som jag inte hade träffat på tre månader. Det var omvälvande att träffa henne. Mitt i jättestadens myller av människor, bilar och neonljus stod hon bara där livslevande, min flicka. Och hon var sig lik från topp till tå, förutom att hon hade fått så långt hår och lagt sig till med en rejäl amerikans accent när hon pratade. Tillsammans flanerade vi i stan,tittade på sevärdheter och kände på det pulserande livet. Vi åkte runt på landsbygden i bil och jag blev guidad runt av henne i området där hon  lever sitt vardagsliv. Jag fick träffa familjen där hon bor och arbetar. Jättetrevliga människor allihop och det råder igen tvekan om att hon har det bra hos dem. Tack Mosan för finfína dagar med dig och tack till Gittan och Mikael för kanon resesällskap.
 
 
Efter tre timmars försening på Kastrup kom vi så iväg mot staterna. Vi var trötta och slumrade en hel del men när vi närmade oss Boston och New York City började hjärtat banka hårdare och hårdare......snart framme.
 
Efter en natt med allt för lite sömn var det dag för frukost. Det serverades en riktigt amerikansk frukost med bl.a. New York bagels. Så här glada såg vännerna ut.
 
Ut på stan gick vi och huvaligen vad höga husen var. Fick nästan svindel av att titta upp på dem. På  bilden är det Empire State Building med sina 102 våningar som har fotats. Senare i veckan var vi uppe i byggnaden en strålande klar kväll. Utsikten var imponerande där vi stod på våning 86. Så långt det gick att se lystes staden upp i ett oändligt mönster.

Efter några dagar i New York begav dottern och jag oss med tåg till Copake som ligger två timmars tågresa norr om New York. Vi åkte från New Yorks största och äldsta station, Grand Central Station. Stationen är som en stor katedral, med mycket vackert smyckat tak, stora fönster och valv.
 
Vi åkte norrut med riktning mot Wassaic. Längst upp på Manhattan passerade vi Harlem.
 
Väl framme i Copake gick vi husesyn. Brödrosten var annorlunda med stora fack där bagels ska rostas.
 
Efter en trevlig kväll med familjen och en god natts sömn begav vi oss ut på sightseeing i omgivningen med Momsans nya bil.

 
Vi hade dubbelmackor, eller vad de nu kallas, med oss. Som pålägg var det jordnötssmör och sylt.

På utflykten såg vi skolbussparkeringen som var full av amerikanska skolbussar i väntan på att köra hem barnen några timmar senare.

 
Vi såg fina brevlådor med tidningslåda i mitten.
 
Kyrkogårdar. Ute på bara gräsbacken låg de där, ingen kyrka, inga utsmyckningar.
 
 
Vi besökte ett stort vattenfall, Bash Bish Falls, på gränsen mellan Massachusetts och New York.
 
Vi var och tittade i ett stort varuhus. Det var mycket av allt och väldigt mycket halvfabrikat. Bl,a. kokta och skalade ägg.
 
Om man inte vill att hunden, katten eller annat djur ska sitta i bilen när man handlar finns det boxar att sätta dem i. Dock på egen risk, det finns ingen lås på buren.

Så åkte vi åter till New York för att avsluta resan där. Vi gick i Central Park och flanerade. Lugnt och skönt trots närheten till storstadshetsen. Det vimlade av Piff och Puff ekorrar där. Solen värmde skönt där vi satt och smaskade på glass.

Det vimlar av poliser i New York. De kommer i alla möjliga och omöjliga fordon. Ibland lastades en felparkerad bil upp på polisbilen för att forslas till en uppsamlingsplats.

Någon som är typiskt för New York är Banana Creme Pie så det fick vi ju prova. Konstigt att den fanns på burk men så var det. Mums jättegod.... påminde om Mikaels Banofee paj.

Hej då New York, vi ses igen i augusti.
 
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

finfina dagar.....

0 Läs mer >>
Nu e vi på väg. Väskorna är packade och vi är förväntansfulla. Tåget till Köpenhamn går om några timmar......se upp New York, dotter, hotellet och dotters värdfamilj för här kommer gänget från sillastan.
 
   
                             
                                                                       
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New York here we come...

0 Läs mer >>
Nu är det april !! Tänk vad en månad går fort, känns som det precis var första mars. April är en riktigt vårmånad och i år infaller påsken just i april. Påsk är en trevlig högtid, inte så prestigefylld och stressig som julen. Fint med påskris och annat pynt i glada färger.
 
 
På torget i Simrishamn har påsken startat. Ris och blommor är till försäljning. Det ser lite kallt ut men strax efter att jag tagit bilden tittade solen fram och Simrishamnarna knäppte upp jackorna och slet av sig mössorna.
 
 
 
 
Denna vecka har jag varit i stadens kommunhus två dagar, en dag på föreläsning om kriser och en dag, eller snarare kväll, för förberedelse inför EU valet i maj. Vi höll till i gamla tingsrättssalen som har stora fina fönster ut mot torget. Jättefin utsikt. På ena väggen i salen hänger denna fina tavla, som jag inte kunde låta bli att titta på i tid och otid. Det är en sådan där tavla där man hela tiden hittar nya detaljer. Tavlan är levande på något sätt.
 
 
 
 
Vet ni vad som händer om några dagar?? Jo, då åker jag till USA och hälsar på min älskade dotter. Ska bli sååååååååååååååååååå roligt!! Momsen snart är du i mammas famn.
 

abril