0 Läs mer >>
Våran julgran lever farligt. Kattungen lillen som firar sin första jul kan inte låta bli den. Han älskar att plocka ner kulor och annat pynt och sen antingen spinkar han garntomtarna eller kör racer med kulorna. Hela granen skakar och han lyckades till och med bryta av en gren......pust och suck.
 
Jättevackert väder på juldagen.
 
 

busunge

0 Läs mer >>
Så har julen äntligen kommit och jag vill passa på att önska er alla en riktigt fin och mysig jul med mycket mat och många klappar. Årets tomte hos oss såg ut så här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God Jul

0 Läs mer >>
Nu är det fjärde advent och om tre dagar är det julafton. Det årliga julklappasspelet har gått av stapeln och det var så roligt att dottern kunde vara med. Det är så himla mysigt och roligt när vi spelar och det är en fight om klapparna vill jag lova. Mikael hade som vanligt gjort god mat och efterrätt. Vi år pulled beef med många tillbehör och pepparkaksmarängschviss till efterrätt. Goda rocky road hade han också gjort. Mums.
 
Lite surt ser det ut som. Vissa håvade till sig en rejäl hög medan andra satt tomhänta.
 
 
 
 
Säsongens första snö kom den 20 december. Lite blötsnö som snabbt försvann igen.
 

fjärde advent

0 Läs mer >>
Dottern är här! Livs levande kom hon svävande genom svängdörren på Kastrup i torsdags middag. Nervösa var vi alla men vips var allt som vanligt.
 
 
 

nu är hon här!!!!

0 Läs mer >>
Tredje advent och julklappsbestyr i långa banor och i morron kommer dottern hem från USA för att fira jul. Känns så himla overkligt att hon i morron ska komma ut genom svängdörrarna på Kastrup efter snart ett helt år hemifrån. Känns som det var i går vi stod vid avgångshallen på samma flygplats och snyftade och tog farväl när hon försvann upp för rulltrappan. Visst har vi hälsat på henne två gånger men detta är mycket mer speciellt. Tösen ska hem i sitt hem, hem till allt som är hennes. Till alla hon känner, till kattorna, till sitt eget språk, ja listan kan bli jättelång. Vi har städat och putsat. Bäddat hennes säng ren och fin och handlat sådant som vi tror hon längtat efter. Längtar till i morron.
 
I helgen var vi i Malmö och handlade på Emporia. Det var julstämning där och granen var blå och grann.

Vi passade på att äta säsongens första semla på café där. Mums filibabba.
 

tredje advent

0 Läs mer >>
Idag är det Luciadagen. En fin gammal svensk tradition. Jag har inte sett ett enda live Luciatåg i år men jag har tagit fram det allra finaste Luciatåget som finns och det är de fina Luciorna och stjärngossen som barnen gjort på dagis. Varje år står de där och ger stämning. Lite tilltuffsade har de blivit genom åren och några detaljer har försvunnit men ändå måste de fram för att möta julen. Lite bråk kring dem brukar det dock bli eftersom kattorna tvunget ska på dem och i år kan det bli etter värre eftersom vi har Lillen som är ett halvår och superbusig. Vi får se vad som händer och hoppas på det bästa.
 
Lusse hör ihop med en del traditioner och en är att baka goda saffransbullar så det fick ju göras. Jag har slutat att baka lussekattor och gör i stället saffransbullar med god fyllning. De blir mycket saftigare och godare, tycker jag. Dessutom slipper man knevleriet med att baka ut och forma kusar, prästens hår och allt vad de riktiga lussekattorna nu heter.
 
 
 
I torsdags var det julfest på jobbet. Vi hade inget traditionellet julbord utan god middag i stället. Trevligt på alla sätt och vis.

Lucia

0 Läs mer >>
Så har det varit andra advent och jag har börjat julhandla lite. Det rullar snabbt på och innan man vet ordet av så är han här......tomten alltså.

Har varit på två dagars utbildning ner vid havet. I går var det så här vackert väder. Ser nästan ut som om det vore sommar. Men skenet bedrar, det var ganska kallt ute.
 

andra advent

0 Läs mer >>
Hej tomtegubbar slå i glasen, nu e de december....................................

......och tur e väl det för vi, eller snarare mannen, har haft en utmaning som gått ut på att spara så mycket el som möjligt fram till första december. Jag behöver väl inte närmare beskriva hur hemtrevligt det varit här de senaste månaderna..... Tur att man haft jobbet och bilen att värma upp sig på. Och kakelugnen har ju värmt en del. Till sist tjatade jag mig till att vi skulle sätta på golvvärme i badrummet i alla fall och vad hände då?? Jo, alla förfrusna kattorna flyttade in där. Men nu är utmaningen över, pengar sparade, mannen nöjd  och alla har överlevt, även om det känns som frostskador lite här och där. Snacka om konstigheter.
 
Har aldrig sett dessa i badrummet förr men nu flyttade de in där rejält. Förstår dem men det kändes jobbig att ta in sägen där, tyckte jag.
 
 
Snacka om kallt sa Katti och kröp långt in en ett skåp i badrummet bland strumpor och annat varmt och mjukt.
 
 

diciembre

0 Läs mer >>
Så har det blivit första advent och jultiden står för dörren. En vacker o mysig tid med mycket ljus och glitter. När vi till frukost tände det första ljuset sken solen upp och tittade in genom fönstret. Ville väl förnimma om en fin adventstid, tänker jag. Fönstren är putsade och stjärnor och ljusstakar framsatta. Det blev riktigt fint. På många ställen har det varit julskyltning idag eller så heter det kanske inte längre??? Julmarknad är kanske det rätta ordet numera. Vad det än heter så var vi i alla fall  på julmys i Ystad. Först var vi hos dotterns pojkväns familj och åt lutfisk och riskgrynsgröt och när det började skymma gick vi på stan o tittade. Vi var också in en sväng på klostret som har fin julstämning. Det var minsann riktigt adventsväder. Klart, kallt och fint med måne och stjärnor på himlen. Det enda som fattades var lite vit pudersnö.
 
Inne på klostret
 
Utanför klostret
Stortorget

1:advent