0 Läs mer >>
I natt har det slagit över till sommartid. Vi väntade med att ställa om tiden till i morse och vipps så var klockan kvart i tio i stället för kvart i nio. Kvällarna blir längre och morrnarna lite mörkare ett tag. Vet inte riktigt vad jag tycker om sommartid, det är både bra och mindre bra. Kvällarna blir långa och fina men det betyder även att det är svårt att lägga sig innan det är mörkt, vilket resulterar i att man blir tröttare och tröttare av allt för lite sömn. För oavsett om kvällen är lång så kommer morgonen vid samma tid och man måste upp med för få sömntimmar i kroppen.
 

Jättevackert väder i helgen. Cykeln kom fram och putsades upp, nåja lite överdrivet kanske. Den borstades av från vinterns damm och spindelväv.
 
Kattorna solade på taket, Rolf verkade tro att han var en tupp.
 
 
Blåsippan vid pumpen har slagit ut.
 
 

Och vitsipporna i skogen har börjat att blomma.
 
 
 
 

sommartid

1 Läs mer >>
I lördags var det mys med en gammal kollega som gick i pension innan jul och en högst arbetande kollega.  Vi lånade ungarnas lägenhet och snackade till långt in på natten. Trodde välan aldrig att Monis skulle utveckla ett nattsudderibeteende,hon som la sig klockan åtta när vi jobbade ihop. I går blev hon piggare ju senare timmen blev. Roligt hade vi verkligen.
 
 snacka, snacka, snacka..........
 
o snacka, snacka, snacka......
 
 
natten var sen när vi stängde dörren till balkongen och åkte hem
 
 

hög mysfaktor

0 Läs mer >>
Så ska då mina pojkar åka vasaloppet nästa vår. Men det var verkligen en bragd att komma med må jag säga. Klockan nio skulle anmälningssidan öppna men vad hände. Jo, lika fort som sidan öppnades kraschade den. Kalabalik utbröt, inte roligt att vara IT ansvarig för vasaloppssidan just då. Klockan tio skulle sidan åter öppnas. Det gjorde den och en och en halv minut senare var vasaloppet 2015 fullbokat!!! 15.000 bokningar på en och en halv minut. Vi blev riktigt chockade över att de kommit med när vi förstod hur snabbt allting hade gått.
Verkar vara svårare att komma med i vasaloppet än att åka det........
 

en och en halv minut....

0 Läs mer >>
Nyanställd långhårig yngling på kontoret?? Nä då, så illa är det inte. Det är bara jag som passar kollegans vovve när hon har besök. Hunden vägrar att sitta på annat ställe än i knäet. Lite jobbigt att komma nära tangentbordet måste jag säga. Men snäll är han, vovven Dante.
 

 
På tjänsteärende i Malmö. Det var verkligen vårvackert i stan och gatuserveringarna har startat upp tidigt i år. Folk flanerade utan jacka och njöt av solen.
 
 
 
Även på Österlen har det varit jättefint väder. På väg till Skillinge körde jag längs havet som var knallblått i solskenet. I horisonten syntes Bornholm tydligt. Konstigt att denna fina ö så nära Sverige tillhör Danmark som ligger långt bort. Bornholm ger många minnen från cykelsemestrar med och utan barn. Jag minns speciellt en gång då vi cyklade och campade med goda vänner. Dottern var fem år och cyklade omkull och slog knäet i trottoarkanten så illa att hon fortfarande har ett märke kvar. En annan gång campade vi vid Due udde. Det var dimma och fyren tjöt hela natten. Vi sov inte en blund.

nyanställd

0 Läs mer >>
I dag är det min födelsedag, och min pappas. Inte så vanligt att far och dotter fyller år samma dag men det gör vi. Som barn tyckte jag att det var både roligt och mindre roligt att vi hade samma födelsedag. Jag kände mig speciell, det var ingen annan som hade födelsedag tillsammans med pappa. Lite tråkigt kunde det dock vara eftersom det blev ett kalas mindre hemma. Som vuxen har det varit ganska bra. Vi har firat tillsmammans och så blev det detta år med. I år blev kalaset en dag för tidigt eftersom sonen åkte till Göteborg i dag.
Lite presenter fick jag minsann. Undras vad det är i dem?
 
 
 
 
 
 

födelsedag

0 Läs mer >>
 

I måndags var jag hos tandläkaren. Inte ett enda hål så jag skuttade glatt ut i vårvinden igen.
 
 
I tisdags morse när jag körde till jobbet såg jag att vildsvinen haft kalas i kohangen under natten.
 
 
 
I onsdags var jag i Hässleholm på utbildning. När jag satte mig på denna bänk för att vänta på två kollegor märkte jag att den, till min förtjusning, var uppvärmd. Varm och god var den att sitta på trots att dagen var kylig. Märklig men jättebra känsla. Tack Hässleholms kommun för denna fina uppfinning.

 
I fredags städade jag bort dessa fina vintersaker. Hej på er, våren är här och ni får komma fram igen till nästa vinter.
 
I dag är det lördag och kanonväder. Verkligen fint. Vi har suttit på terrassen och solat en stund. Kattorna trivdes som fisken i vattnet. Mosse hittade en stor hög med risk där han slingade sig in. Sen satt han där på en gren och spanade. Trodde nog att han inte syntes. Mosse, stopkatten som två gånger på en vecka klättrade upp i en elstolpe och inte kunde komma ner för egen maskin, är lite tokig av sig. Förmodad diagnos.
 
 
Till och med frusna Katti gick självmant ut och la sig och solade. Det betyder att det verkligen var vackert väder.
 
 

vecka 10

0 Läs mer >>
 
 
Idag är det första söndagen i mars, vilket betyder vasaloppssöndag. Tänka vad många gånger jag varit i Mora för att titta på vasaloppet som mannen åkt 15 gånger. De här turerna till Mora har sett ut på olika sätt under årens lopp. Till en början åkte han själv, sen kom jag med, själv eller tillsammans med några andra. Därefter fanns det en period när min mamma och mannens pappa var med. Vi åkte tåg och bodde inneboende i källare, vindsrum och allt möjligt i Mora. En gång åkte vi nattåg hem, vilket vi tänkte skulle bli bra........ vad vi inte visste var att mannen endast bokat sovplats åt sig själv. Vi andra fick sitta rakt upp i en vanlig cupé o sova så gott vi kunde medan han själv sov gott i en säng i en sovcupé. Stämningen var inte så god den hemresan, vill jag minnas. Sen föddes sonen och då kom han så klart med till vasaloppet. Han var jättetrött efter tågresan de första åren men sen tyckte han det var roligt med skidor, snö och isar. Det blev dock jobbigt att vara inneboende med småbarn så vi förnyade oss och hyrde en stuga i Vika, några km utanför Mora. Vi skippade tåget och körde bil. Stugan hyrde vi i flera år och det var jättebra. Vi hyrde också i Leksand, Rättvik och Siljansnäs för att till sist hamna i Sälen, där vi blev fast och fortfarande är kvar. Det blev inslag av ishockey och slalom och sonen jublade. Det året dottern föddes i januari stannande jag och hon hemma. Man, son, morfar och farfar åkte till stugan i Vika en vecka. Morfar stod för matlagningen, vilket betydde korv i olika former hela veckan!!!! Morfar älskade korv och gör så fortfarande. Sonen älskade också korv fram till den veckan men därefter tålde han inte se korv på flera år. Morfar förstod aldrig varför. Första året dottern var med var det mycket kallt. Hon var drygt ett år och hade precis lärt sig gå och tyckte det var jätteroligt att ta sig fram till fots. Problemet var att hon vägrade att ha vinterkängor på, det enda hon accepterade var ett par vita sommarskor med lufthål på sidorna. Det var ett himla liv när vinderkängorna skulle på, hon knöt ihop fötterna och vägrade. Hon tog hem vinsten och steppade glad fram i snön iklädd tjock vinteroverall och vita sommarskor i tio minus och högt med snö.
Sonen och dottern har också provat på två av vasaloppets varianter, kortvasan och tjejvasan. Nu säger mannen och sonen att de ska åka originalvarianten nästa år. Hoppas det blir så för då ska jag med och heja på. Det var ju några år sedan jag var med live nu. 
 
                            
Vy över Mora. Kyrkan där vi ibland varit på vasaloppsmässa och målgången där jag och min mamma en gång stod och tittade tillsammans med Lars-Gunnar Björklund från SVT.
 
 
                                                                                                                                                                                         
Våfflor till frukost tillsammans med vasaloppet är inte dumt. Tio slank ner, rekordet är dock tolv.
 
Min mormors gamla våffeljärn gör fortfarande goda våfflor, eller vafflår som hon sa.
 
 
 
 
 
 

vasalopp o våfflor

0 Läs mer >>
I dag är det första mars och våren börjar i Skåne. Vände på bladet i almanackan och hittade en fin blid från Font Magica i sköna Barcelona. Minns en sommar för några år sedan när jag och dottern var i Barcelona . En skön sommarkväll satt vi på trappan vid fontänen och såg på den enorma vattenshow som visas där. Jag är verkligen förtjust i Barcelona och längtar ofta dit.
 
 
Ny månad=betala räkningar. Bland de som skulle betalas fanns denna lilla trevliga sak från transportstyrelsen. Trängselavgift i Göteborg à 8 kr. Jättetrevlig räkning men är det verkligen lönsamt att skicka ut en räkning på en så liten summa? Borde kosta mer än det smakar hi hi. Men betald blev den.....o de me glädje.
 
 
 
Mycket dimmig inledning på mars. Hörde precis på radion om flera trafikolyckor södra Sverige pga tät dimma.
 
 
Här jobbas det med att rädda höns och tuppar. Nu ska dumma gladan få tji när hon tror hon ska få en billig middag. Hönsgården täckt med nät så att djuren kan gå ut även när vi inte är hemma och håller styr på fågelskrället.

marzo!!