0 Läs mer >>
Igår var det val till EU parlamentet och både jag och mannen jobbade med att ta emot röster. Det är andra valomgången som vi jobbar med detta och det är riktigt roligt måste jag säga. Man träffar många trevliga människor och eftersom jag tjänstgör i den by där jag vuxit upp blir det extra trevligt. Det kom en hel del människor som jag inte sett på många år. En del kände jag inte igen utan bad dem visa legitimation. Lite pinsamt kändes det när jag såg namnet på körkortet och det var mer än en gång jag fick ursäkta att jag inte känt igen.
 
Igår var också det mors dag och det firade vi med att äta middag med min mamma och pappa på lördagen. Till efterrätt hade vi riktig morsdagstårta med grön marsipan. Det är första gången som ingen av mina barn varit hemma på mors dag och det kändes lite konstigt. Men de hörde av sig. Store sonen ringde till mamma redan vid middagstid......han som tidigare knappast visste om att det finns något som heter mors dag. Tror nog att hans syster många gånger påminde honom om det. Han har blivit omtänkssam och mån om sin mamma och pappa minsann, sonen min. Dottern då, hon som alltid kommit ihåg viktiga saker och tyckt om att fira och hylla, hur gick det för henne? Jo, hon gjorde en helomvändning och hörde inte av sig förrän på måndag morgon......ja messet var ju sent från USA under sen söndag men nådde inte mig förrän jag vaknade nästa dag. Tack ändå kära flicka......visste väl att du inte skulle glömma din mamma och du är förlåten. Förstår att tiden stannar ibland när pojkvännen äntligen kommit på besök till staterna.
 
Nu har årets först kycklingar kläckts. Små fina dunbollar som flyttat ut med mamma i buren.
 
 
En dag var jag på Simrishamns nyöppnade minizoo. Trevliga smådjur var där. De var inte så många men det räckte gott och väl till.
 
 
Vår skog fullständigt översållas av liljekonvaljer just nu. Det är så underbart och luften fylls av blommornas ljuvliga doft. Varje år blockar jag liljekonvaljer flera gånger om. Det är den vackraste blomma jag vet. Skogen är alldeles öde men ändå känns det ofta som om det är någon där. Man får känslan av att någon tittar i smyg men man ser eller hör ingen. Det var samma känsla när jag var där i veckan, någon verkade titta på mig.......
 och när jag gick lite längre bort såg jag att vildsvinen nyligen hade böka där. Förmodligen hörde de när jag kom och smög då in en bit i skogen för att betrakta mig. Och det får de gärna göra, det är så rogivande att vara ett med naturen.
 
 

valdag och morsdag......

0 Läs mer >>
Vilket underbart väder lördagen bjöd på. Jag var ute hela dagen och stekte mig. Hoppas de vita benen har fått något lite mörkare nyans. På kvällen var vi på Tobisvik hos vänner som campar där. Vi grillade och hade trevligt. Fast det är tidigt på säsongen var många husvagnar på plats och jag fick förklarat för mig att det är säsongarna, långliggarna, alltså de som älskar husvagnslivet, som redan flyttat ut. De bor på campingen april till september.
Visst ser det trevligt ut när man hälsar på så här på campingen men nej, jag skulle inte gilla husvagnslivet den saken är helt klar. Känslan av packade silllar infinner sig ganska snabbt hos mig. Tacka vet jag livet på landet där det är lite avstånd till närmsta granne.
 
Äppelträdet blommar vackert med miljoner rosa blommor även i år.
 
 
Dottern fick en tröja för 100 spelade fotbollsmatcher. Inte illa, flickan min. 
 
 
Tobisviks camping har redan många gäster och grillarna gick varma på lördagskvällen.
 
 
Ett regnigt Malmö.
Så kom då söndagen och vädret var som förbytt. När vi vakande öste regnet ner och det var mörkt som i december. Depressionen var nära så efter frukost bestämde vi oss för att köra till Malmö för att handla lite till huset. Det blev lite smått och gott som vi faktiskt behövde. En bra sak var handdukshängaren som vi har varit på väg att köpa i ett helt år. Nu är den här och väntar på att bli uppsatt. Nya brandvarnare och dimmerkontakter till de nya lamporna jag köpt lyckades vi också få med oss hem. Nu när det är dags att lägga sig regnar det fortfarande. Jädrans väder. Kan bara bli bättre i morron.

sol och regn

0 Läs mer >>
Har varit i Malmö på jobb med kära kollegan H idag. Vi har varit och pratat relationer och känslomässigt utrymme med våran psykolog. Det är så intressant och spännande att analysera människor som vill bli familjehem för att se om de är lämpliga för uppdrag. Tänk vad mycket av historia det finns i ett människoliv. Glädje, sorg, kärlek, avundsjuka, lycka, misslyckande, barnafödande, utbildning, ja allt finns det när man tittar på en människas liv från födsel och framåt. Jag blir alltid fascinerad och upprymd samtidigt som det väcker tankar om min egen bakgrund och liv. Spännande saker......
 
Idag bjöd psykologen på bagels........smakade New York.
 
När vi skulle åka hem var det bara vi kvar på parkeringen. Lite läskigt med tomma parkeringshus.
Möllevången.......och nej fullt så knapert är det inte att vi behövde uppsöka stampen.
 
 

 
 

Malmö

0 Läs mer >>
Årets första nypotatis har ätits.....med stekt sill, gräddfil och gräslök. MUMS, det var jättegott!!
 
I helgen träffade vi dotterns pojkvän och hans familj. Det var en trevlig eftermiddag. Vi åt god mat och goda kakor och drack vin till......ja inte småsystrarna så klart, de fick nöja sig med cola. Det är så roligt att bjuda den familjen för de tycker verkligen om mat och kan äta mycket. Med dem känner man sig som världens bästa kock. På onsdag åker pojkvännen till USA för att hälsa på flickvännen sin, alltså dottra min. Han stannar där i tre veckor. Jag är glad för att han åker dit. Det kommer att vara fina veckor för dem.
 
 
 
I morse när jag körde till jobbet stod de där, precis som de gjort massor av tidigare år. Fem rödvita kalvar, nyss utsläppta på grönbete. År ut och år in ser de likadana ut....hade det inte varit för att det är omöjligt kunde man tror att det är samma kalvar varje år.
 

När jag kom hem blev det kattbråk om vem som skulle ligga i tidningskorgen. Precis rättvist blev det. Mossan gick hem med seger.
 
 

nypotaitsen är här......

0 Läs mer >>
Efter femton år så kom då älskade succetårtan fram igen. Tänk att en sådan gammal goding kund glömmas bort.....
Himla tur att sonen plötsligt frågade varför jag aldrig bakade den gula  tårtan med nötbottnar längre. Han hade ett svagt minne av den från tidig barndom. Så blev den då bakad och bjuden på gästerna i lördags kväll. Och god blev den minsann. Tack Jan o Gun för att ni hjälpte till att äta upp den.

På söndagen körde vi sonen till studierna i Ljungskile. Solen strålande hela vägen upp och tillbaka hem.  Det blev en fin söndag. Liseberg hade öppnat för säsongen och karusellerna var i full gång.
 
 
I Ljungskile åt vi smarrig lax i laxbutiken som ligger nere vid hamnen. Till kulglassen var det buffébord med topping av alla de slag och allt ingick i priset. Gissa om vi åt.
 
Så skulle då sonen lämnas på skolan som ligger högst upp på en höjd i byn med utsikt över den bohusländska skärgården. I bakgrunden ligger Orust och Tjörn. Alldeles bedårande utsikt från terrassen vid matsalen. Här kan man gott äta frukost och middag.
 
 
Inte så dum utsikt från hans rum heller.
 
När vi så körde hem och kom till Göteborg så drogs bilen plötsligt kraftigt åt höger. Jag fattade inget förrän jag såg skylten IFK -IF Elfsborg. I sista stund kunde bilen rättas upp igen. Jobbigt att det finns en fotbolls GPS insatt i vår bil som gör att den automatiskt styr in där det vankas fotbollsmatch.
 
 
 
 
 

tårta och Ljungskile

0 Läs mer >>
Nu är det maj. En underbar månad där naturen formligen spricker ut i sin vackraste grönska. Det kvittrar i varenda buske och snart är fågelholkarna fulla av gapande ungar.
På bilden ser ni stora fotbollsarenan Camp Nou i Barcelona och plötsligen längtar jag till Barcelona. Det är en stad som jag tagit till mitt hjärta. Sist jag var där var faktisk i maj i fjol. Det var sommar och vi gick på Ramblan i shorts och linne. Dit ska jag igen.
 
I går var det valborgsmässoafton med brasor och körsång överallt i landet. Det är vackert när det i skymningen sätts fyr på brasan och kören sjunger sköööööööööööööna maj välkommen till vår bygggggggd igen. Men det blev ingen brasa för mig igår. Det var ganska kallt så det fick bli rabarberpaj inomhus istället. Lite tråkigt förstås men pajen blev god.
 
 
Körsbärsträdet har slagit ut.
 
Jordgubbarna blommar.

Rabarberna växer så det knakar.
 
 
 
 

Mayo