1 Läs mer >>
Bildresultat för trana
Tro det eller ej men idag har jag hört tranorna för första gång i år. Jag trodde först att jag hörde fel när jag hörde det välbekanta trumpetandet nere vid mossen men ack nej, det var alldeles rätt, de har kommit. Kändes riktigt mysig. Måste vara rekordtidigt. Våren är på väg.
 
När det är ishockey på TV bänkar sig lillen framför TV:n och följer pucken fram och tillbaka.
 
 

tranorna

0 Läs mer >>
I tisdags var det fettisdagen och visst firade vi med semlor. I år blev det en ny variant. Vi provade semlewraps från Möllers konditori. Nja, visst var de goda men jag föredrar vanliga och då helst hembakta så det får det bli nästa år. Inga fler nymodigheter här inte.....men det skulle ju trots allt vara roligt att prova den nya gräddbullesemlan....
 
 
I måndags var jag på kurs på Sturup Airport Hotel. Jag satt där och såg planen lyfta till varma länder och drömde mig bort till Fungerolas och Barcelonas sköna hav och sol. Men, men något resande blev det så klart inte. Det närmsta hav jag kom till var hotellets pool som jag såg när jag tittade ut genom ett annat fönster. Och den såg inte så inbjudande ut. Skönt att drömma en stund i alla fall.

fettisdagen

0 Läs mer >>
I dag är det en jättefin dag med flödande sol men ack så kallt i den hårda vinden. Jag hängde faktiskt ut tvätt och var ute en liten stund men höll på att frysa ihjäl. Det såg så skönt ut men tji fick jag. Nu sitter katten och jag inne vid elementet igen och här ska vi stanna resten av dagen. När jag var ute hittade jag snödroppar på väg upp. Våren är trots allt  på väg.
 
Stelfrusen 1
 
Stelfrusen 2
 
Veckan har lunkat på som vanligt utan några större sensationer. Jo förresten, i måndags hände en grej som fick mig att tänka till lite. Som ni säkert vet så hände det en allvarlig tågolycka med sju döda och flera skadade precis utanför New York norröver. Jag hörde det på nyheterna på morgonen när jag körde till jobbet och tänkte då att det lät som det tåg som dottern så många gånger åkt mellan hemmet och New York. Jag tittade på bilder på internet från olyckan och kände igen namnen på hållplatserna. När jag pratade med dotter lite senare bekräftade hon att det var "hennes tåg" som varit i olycka och att olyckan skett vid den station där den äldsta av "hennes barn" hoppar på och av när han ska till sin pappa. Det kändes läskigt. Olyckor är alltid otrevliga men det känns extra när man har nått förhållande till dem. Exakt en vecka innan med samma avgångstid, mitt i den beryktade och överdrivna snöstormen, åkte dottern med tåget hemmåt.....
 
 
 
 
I går var vi i Malmö och tittade på material till den bastu som mannen ska bygga i vår. Ska bli mysigt med bastu. Det är sällan jag bastar nu för tiden men jag gillar det. Skulle passat bra i dag i iskylan. Vi var på Emporia och handlade lite och så träffade vi sonen och åt med honom på Jensens Böfhus. Han var rent slut den stackaden efter att ha jobbat 15 timmar i sträck med avslut först kl tre på natten. När han jobbat färdigt för dagen hände vattenolyckan i Lund så han fick fortsätta jobba och bege sig dit för att rapportera.

vecka i februari

0 Läs mer >>
Det är första februari och det snöar. Himlen är alldeles vit och snart marken med på de ställen där det tidigare var grönt. Kanske blir det lite vinter nu när den sista vintermånaden är här. Det vore faktiskt ganska mysig med lite snö och några minusgradet, för är det vinter så är det. Jag tycker det är skönast när årstiderna skiljer sig åt och inte som ett år då det var nästan samma temperatur nyår som midsommarafton.
 
 
I går kom vintern till Österlen. Får se om de stannar ett tag.
I går kväll hade vi goda vänner här. Vi åt köttfärslimpa och hembakade semlor och jag tror de tyckte om det för det blev tabberas och det var så klart roligt. Kanske låter det lite konstigt att bjuda på köttfärslimpa en lördagkväll men det är så att några av gästerna är förtjusta i detta, så då fick det bli så. Vi spelade nya När då då spelet som Mikael hade med sig. Sprillans nya frågor som vi inte kunde utantill som med det gamla. Spelet flöt på och inga sura miner på de som icke vann.
 
Tomt på fatet!! Spelar oskyldiga......hmmm.
 

february