0 Läs mer >>

Det är våffeldagen idag och igår bjöd Mikael på smarriga frasvåfflor med västerbottenvisp, parmaskinka, rom och annat mumsigt. Det var verkligen gott, må jag säga. Tack Mikael, du e en redi kock.

våffeldagen

0 Läs mer >>
83 sekunder tog det för att Vasaloppet 2016 skulle bli fulltecknat med 15.800 åkare. Och visst gjorde vi bragden igen och att lyckades få två platser!! Det verkar inte klokt att det ska vara en tävling redan att boka sig. Det är ju så himla skitnervöst när man sitter där fem i nio och stirrar in i datorn beredd på att bokningssidan ska öppna. Tänk om strömmen går eller datorn börjar uppdatera sig eller det trådlösa lägger av.......ve och fasa, hemska tanke. Men så hände icke och vipps så var sidan där och vi kom knappt ihåg varken personnummer eller mailadress när de skulle fyllas i. För ett ögonblick visste mannen inte ens hur han skulle göra snabel A.....Men på något sätt så blev det ifyllt och ivägskickat. Sen var det nervöst igen......till det förlösande beskedet "du är anmäld" kom upp på skärmen. Usch jag, det är en kamp må jag säga. Det behövs både någorlunda datorvana och hyfsade nerver för att ro detta projekt i land. Men nu är det gjort och det kanske var sista gången för det var barn nummer två av två som propsade på detta efter att ettan och pappan åkt loppet i år. En lillasyster vill aldrig vara sämre än en storebror har jag lärt mig under årens lopp.....och här har du ditt lopp kära dotter.

 
 
I går var vi i Malmö för att köpa ett aggregat till bastun som mannen ska bygga. Vi passade på att äta middag med sonen och så gick vi en sväng ut till fina kallbadhuset på Ribbersborg. Tror faktiskt inte jag varit där förut men det var jättemysigt och jag funderar vekligen på att ta ett dopp där någon dag. De gjorde reklam för midnattsdopp med arombastu och soppa efteråt. Det kändes lockande. Fåt se hur det blir....lite frusen är man ju.
 
Förnyade soffan med fina linnnekuddar. Roligt att någon såg och gillade dem......

83 sekunder !!!!!

0 Läs mer >>
I takt med våren kommer nya djur fram. Idag har jag hittat två nykomlingar. Först såg jag att det guppade tre svanar nedanför vår trädgård. De låg så fint i den lilla sjö som bildas vintertid. Jag gick dit och tittade men de brydde sig inte så mycket om mig. Väste lite och simmade längst bort, sen var det inte mer med det. Skulle vara roligt om de stannade och fick ungar här. Men det kanske egentligen inte är så bra, sjön brukar ju torka ut framåt sommaren och bada vill de ju.
 
 
 
Nästa djur jag träffade på idag var inte lika trevligt och välkommet. Det var nämligen en fästing på Stina. Usch och tvi, då är de här igen de räliga varelserna eller vad man nu ska kalla dem. Inga roliga kryp är de i alla fall. Jag fick bort den, in i kakelugnen o det sa splatsch när den exploderade av värmen. Där fick den.
 

nya djur

0 Läs mer >>
Ännu en vecka har gått sin väg och kommer aldrig mer tillbaka....Det har varit våriga, soliga dagar med allt längre kvällar. Nu har jag inte bara hört tranorna, nu spatserar två stycken nedanför vårt hus emellanåt. De kommer som flygplan och går sakta ner för landning på mossen. Jättestora fåglar är det verkligen. Tänkt om man får in en sådan i hönsgården. Äggen måste vara bamsestora. Jag var nyss ute och gick en runda och såg att det är stora knoppar på buskar och träd och ur marken är lökväxterna verkligen på gång. Såg ett stort stycke med snöklockor i grannens trädgård. De är verkligen jättefina. Trodde att det var en sorts snödroppe men såg på webben att det är en växt som tillhör släktet amaryllis.  
 
I söndags åkte killarna vasaloppet och kom i mål trötta men nöjda över att ha lyckats ta sig de nio milen mellan Sälen och Mora i jättejobbigt väder. Det var varmt, vått och kämpigt men de klarade det. Grattis till dem!!!
Han e så nöjd över att ha kommit i mål att han fortfarande har nummerlappen på....
 
In med er igen knoppar...de e bara i mitten av mars.
Och så har jag minsann fyllt år i veckan som var. De här fina raggarna kom med posten från Amerika. Det är lilla dottern som har stickat dem. Jag blev så himla glad, Blir så himla imponerade av hennes händighet, som jag själv inte har. Tack snälla, de är på för jämnan.
 
Fint vårväder i Simrishamn. Hoppsan, fotografen kom visst med....

vasaloppet

0 Läs mer >>
Så är det mars. Vårmånad. Ljust. Blommor på väg upp. Det luktar vår ute vissa dagar. Skönt.
 
 
Alltså lillen....förlåt att jag tjatar om honom men han är nog en av de mest speciella av alla de kattor vi haft. Det nya nu är att han är och rotar i toaletten om locket inte är nere. Och en dag kom han i fight med stora tuppen som skulle försvara sina hönor från lillens tramserier. Dock lyckades tuppen inte sätta respekt i lillen utan han fick lumma iväg ifrån lillen som inte brydde sig ett smack. Normala kattor sticker direkt när en stor tupp går till anfall. Konstigt att denna skygga kattunge som föddes av en rädd mamma på logen i somras och som inte vågade gå ut därifrån på flera månader har blivit så kolosalt social, kelen och rolig. Måsta ha gott psyke, självförtroende och självkänsla.....Han verkar må kanonbra både i kropp och psyke trots navelbrock PANG!!. Där kom jag på det!! Det är så klart navelbrocket som gör honom till den han är. Har aldrig förr haft en katt med navelbrock, så naturligtvis hör det ihop med hans annorlunda sätt att vara. Där kom förklaringen. YES!!
 
 

march