0 Läs mer >>
Äntligen har vi sett solen. Efter en rekordsolfattig november var den plötsligt där i morse när jag körde till Sjöbo för att utbilda mig i risk och säkerhetsinstrumentet Ester. Jag blev så glad och det kände så skönt att de den. Blev omgående mycket piggare och på radion sa de att hela dagen skulle bli solig och fin Skåne. Jipppiii.....men plötsligt kom jag att tänka på vart jag var på väg. Jo, till Florabiografen i Sjöbo. Och som alla vet så har en biograf inga fönster. Alltså när solen äntligen kom så fick jag inte se den mer än en liten stund på morgonen och lite på lunchen. Resten av tiden satt jag i biobunkern där varken sol eller måne når in. Och dessutom var utbildningen inte vidare upplyftande.....men, som tröst, biofåtöljerna var sköna att sova i.
 
 
 
Bara så ni vet det så åker sonen i morgon till New York för att hälsa på sin lillasyster. Amerikanarna firar Thank´s givning på torsdag så då ska han bjudas på kalkon o sötpotatis hemma hos systern och hennes Amerikanska familj, där han ska bo några dagar och bli visad runt i trakten. Sen ska han och systern bo några dagar i New York och upptäcka staden. Ska bli så roligt att de ska träffas efter snart ett helt år.
 
 

I natt verkar det bli frost. Termometern sjunker mer och mer. Troligtvis kommer grannes krassa att gå hädan, men den måste har gjort sitt med tanke på att det är första advent om fem dagar. Så här fin var den i söndags.
 
 
 
 

solen!!!!

0 Läs mer >>
Herre Gud var jag är förkyld. Har ont i varenda led och muskel som finns o är totalt slut. Hostar, nyser o har mej. Detta är minsann inte roligt. Tänkte att jag skulle gå ut en liten tur o få frisk luft men det var för mycket begärt så jag hamnade i soffan med värmedyna under och filt över mej. Katten bredvid som extra värmekälla och trygghet. Och trots att ungarna här säger att det inte finns någon som blir så sjuk som jag så har jag alltid protesterat å det grövsta mot denna överdrift. Men denna gång måste jag tyvärr säga att jag är S J U K.
 
Trots den allvarliga sjukan så har jag innan idag putsat en del fönster. Ja, jag vet att det hörs konstig o dumt, men så är det. Några Alvedon, sen går det att jobba ett tag. Det är ju i alla fall första advent nästa söndag och en sak som jag måste göra till advent är just putsa fönster. Och det går inte att putsa i mörker på vardagkvällarna och att göra vid alla nästa helg känns också jobbigt. Men det finns ju alltid sjukdomsvinster och det använde jag mej av idag. Fick mannen att putsa hela ovanvåningen eftersom han tyckte jag såg så himla eländig ut......var väl orolig för att jag skulle bli ännu sämre så att han inte skulle få middag......
 
 

förkylt

0 Läs mer >>
Kanske har jag i helgen plockat sommarens sista blommor, två hortensior och några krasseblommor. Inte klokt att plocka sommarblommor den 16 november.
 

I söndags var vi i Malmö och tittade på sonens lägenhet som han hyr i andra hand några månader. En gammal fin 30-tals lägenhet vid Möllevångstorget med högt i tak och gasspis.
Gammal fin anslagstavla i trapphuset.
 
På måndag och tisdag var det så dags med utbildning igen. Den här gången handlade det om MI-motiverande intervjuer. Det är en samtalsmetod som används för att underlätta förändringsprocesser hos människor. Vi höll till ner vid hamnen med fin utsikt över östersjön som var kall och grå.
 

sommarens sista??

0 Läs mer >>
Idag har det inte varit riktigt ljust på hela dagen. Så här såg det ut klockan fem i eftermiddags då jag kom ut från jobbet.
 
Men igår var det lite bättre mitt på dagen när hmm vi eller någon av oss handlade mat hos den nya krögaren vid järnvägsstationen. Mumsig o god pulled pork och kebab i pita har han vår nye vän Mattis från Ungern.
 
Möte,möte,möte. Tur det finns kaffe som håller en vaken.
 
Längtar till Barcelonas varma sommartorg.

tidigt mörkt

0 Läs mer >>
I går var det fars dag och vi hade mormor och morfar på besök. Det var första gången som farsdag firades utan att faren i detta hus hade något av barnen hemma. Han var inte helt tillfreds med det och funderade på om de skulle komma ihåg honom. Dagen gick och inget hördes, men så när han nästan fallit in i martyrskap ploppar det till i telefon och där är barn nummer ett och ett par timmar senare plupp plupp och så är tvåan där. De hade inte glömt sin far och han såg mycket nöjd ut där han låg i soffan tittandes på TV. Och vilket program det var får ni räkna ut själva.
På eftermiddagen åt vi tårta med mina föräldrar och plötsligt mindes jag alla far och morsdagar som jag firade hemma hos min farmor och farfar. Vid de här tillfällen var det alltid tårta från Mellbybagaren, ibland var det en bananformad tårta med gul marsipan och banansmak. Den gillade jag verkligen. Farmor och farfar bodde i ett hus högt uppe på en backe och därför kallades huset backstugan. Det var varmt från fotogenspisen där och det snackades och stod i. Min farmor var glad för att snacka och slabba i telefonen med käringar som min farfar sa. Hon älskade kaffe och var ganska mörk i hyn, vilket enligt farfar tydde på att hon fått moccafärg av för mycket kaffedrickande. Farfar tyckte inte om kaffe men däremot kaffegök. Farmor kontrade med att den gikt han hade i en tå tydde på för myed gök. De var alltid i luven på varandra men jag tror inte det var så allvarligt menat. Jag tyckte mycket om att vara hos dem.
 
 
Helgen som gått har varit översocial. Fredag kväll firade en gammal goding födelsedag och han hade som vanligt gjort en god efterrätt med kondenserad mjölk. Glass, små biskvier, jordgubbar och kondenserad mjölk som kokat till kola, varvat i ett dessertglas. Vi åt så vi nästan sprack och så spelade vi Jeopardy på TV:n.
 
 
 
På lördagkväll hade vi besök av dotterns pojkväns familj. Roligt att träffa dem och den första advent ses vi igen. Då vankas det lutfisk hos dem och så går vi på julmarknad i klostret. Allt enligt en tradition som vi skapat tillsammans.
 
 
I helgen har mannen börjat ta upp de100 dahlior som han planterade ut i maj. Det ät rekord med en månad och några av dem blommar fortfarande. Inte klokt, det är ju snart mitten av november.
 

På söndag morgon såg vår vägskylt ut så här. Någon hade roat sig och det var ju lite roligt faktiskt så det får stå kvar ett tag. Undrar vems man syftar på....
 
 
 

fars dag

0 Läs mer >>
Det är november. Förlåt Mikael, men det är enligt mitt tycke årets värsta månad. Dimman ligger inte sällan tät och luften är fuktig av dis. Ofta är det, precis som dag, ganska varmt. Naturen är trist, marken kladdig och smutsig. Mörkret kommer fort på eftermiddagen. Fy bubblan.
I helgen har det varit allhelgonahelg, halloween och Österlen lyser på samma gång. Det är fint med alla ljus som tänds. Vi hade tänkt titta lite närmre på Österlen lyser men det  var så dimmigt att vi struntade i det.
 
Vi körde halloween och Österlen lyser i ett svep. I år gröpte vi inte ur pumpan men den var fin ändå.
 
Halloweentårta hade vi i lördags.
 
 
Sorry Mikael men denna bilden är ganska representativ för november månad........men tur ändå att du fyller år i november för annars hade det inte blivit god smörgåstårta.
 
 
Pratade med dottern i helgen och berättade att jag tränar på USA:s delstater och saker kring dem. Himla roligt och nyttigt. Nu kan jag alla, vet var de ligger och kan huvudstaden på mer än hälften. Vissa huvudständer är jättesvåra och jag har aldrig hört namnet på dem förut. Vem farao vet att Cheyenne är huvudstad i Wyoming eller Des Moines i Iowa??? Dottern sa att "hennes" flicka också tränar delstater och huvudstäder och att hon har ett pussel till hjälp. Märkligt men innan på dagen så letade jag på nätet efter just ett  pussel men med lite fler bitar än Lexis. Så nu har man samma intresse som en liten sexåring....hoppas för Guds skull att hon inte kan fler huvudstäder än jag..... 
 
 
 
 Janne kämpade sig ner i skolådan. Man kan undra varför kattor älskar lådor av alla de slag. Sidan om den lilla stod en större men han valde den minsta.....
 
 

noviembre