0 Läs mer >>
I dag är det älskade dotterns födelsedag. Hon fyller hela 20 år men är ju långt borta, vilket gör ett normalt firande omöjligt. Vi har skickat presenter, som kom fram i tid och lite släktingar har satt in pengar till henne som present. Vi har grattat på skype och det kändes bra. Resten av firandet har hennes värdfamilj och vänner "där borta" fått stå för. Och det har de säkert gjort jättebra. Det är en fin familj hon bor hos. Både omtänksam och omhuldande mot en liten svensk flicka långt hemifrån. Det känns så skönt att hon hamnat rätt.
ETT STORT GRATTIS MIN TÖS.

Eftersom vi ville göra någon av dotterns födelsedag åkte vi till Malmö Arena för att titta på ishockey med sonen. Ja, ni läser rätt, vi, alltså även jag, har varit på ishockey idag. Första gången i mitt liv som jag varit på riktig ishockeymatch. För många år sedan när sonen spelade hockey var jag på ungdomsmatch någon gång men aldrig någon riktig match. Men nu har det hänt och det var spännande och riktigt roligt minsann.........förutom att jag fick svindel av att gå upp på läktaren. Jätteläbbigt att titta ner och även upp och när jag väl kommit på plats vågade jag inte lämna platsen förrän matchen var slut. Satt orubblig och stel som en pinne. Var lite oroligt för att jag inte skulle kunna ta mig ner men det gick bra. Tack till mina pojkar som tog mig med till denna hisnande söndagsupplevelse.
 
Uj uj så högt och brant. Svindelkänslan ville inte ge med sig i första taget.
 
 
Koss, i pausen var det plötsligt en bil tillsammans med ismaskinerna på isen????

födelsedag och ishock...

0 Läs mer >>
Trevlig kväll med grannarna Göran och Anki. Vi åt gott och drack vin. Till kaffet hade vi hembakade semlor...mums. Vi snackade till långt in på natten då de hasade sig hem på den ishala vägen mellan våra hus. Hoppas att de inte slog en kana som jag gjorde för några dagar sedan. Slog knäet i gatan så att det fortfarande ömmar. Göran hade också ramlat samma dag, han föll bakåt och skadade handleden...  Kan bli dyrt för vägföreningen om det fortsätter så här.
 
 
 
 
 
 
 

snackekväll

0 Läs mer >>
I kväll har jag och kära vännen H börjat med zumba. Det var varmt, jobbigt och svettigt men jätteroligt att svänga runt i latinamerikanska danser. Efteråt åkte vi hem till M för att fika goa mackor och te. Det skulle ju vara för hemskt om vi gick ner några hekto utan att fylla på dem direkt.
 
Innan träningen..........
 
 
Efter träningen...........

Zumbatime!!!!

0 Läs mer >>
Hej, hej nu är det vår tur att komma fram igen och förgylla vintern. Vi ska hänga uppe så länge det är vinter sen får vi ner i Aladdinasken igen och vila oss ett år.
 

Nu e de vår tur

0 Läs mer >>
När vi kom hem till Skåne var det snö här med. Typisk skånesnö, blöt, slabbig och hård vind vinande runt knutarna. Gissa om katterna vill gå ut.......och gissa om lilla vintergäcken trivs.
 

Skånesnö

0 Läs mer >>
Det är den12 januari. Julen är knappast slut och då vaknar denna lilla flicka till livs. Att det är en liten flicka vet jag bestämt eftersom detta är min dotters blomma. Jag har alltid förknippat vintergäck med dottern eftersom hon fyller år den 26 januari och oftast har det då gått att plocka någon liten vintergäck till födelsedagsgrisen. Undras hur det ser ut i USA, kan det finnas vintergäck där mån tro??

Vintergäck på gång......

0 Läs mer >>

Som så himla många gånger förut har vi varit och åkt skidor i underbara Sälen. Denna gång var det en annorlunda semester eftersom det bara var mannen och jag. Lite konstigt men det blev bra. Det hade varit dåligt med snö i fjällen fram till då vi kom!! Vi förde med oss både kyla och snö och under de dagar vi var där snöade det hela tiden. Företagarna på fjället jublade och kunde efter hand stänga snökanonerna.

Första morgonen vi vaknade var det gnistande kallt, termonetern visade på 25 minusgrander. Solen försökte ta sig upp över fjället men det är ännu för tidigt på året för att den riktigt ska orka med detta. 

Bistert och kallt i Hundfjället. Det snöade, snöade och snöade. Inte så många som åkte i backen, liften var nästan tom.
 
Så klart fick vi åka till älskade Trollskogen, även om vägen dit är lite besvärlig för vissa. Allt var sig likt där.
 
Det var dålig sikt från fjället men snön var puderfin att åka i.
 
Hela veckan snöade det och sista dagen när vi åt frukost kunde vi inte se ut genom fönstret längre. Snacka om snö.
 
Vackert men lite svårt att ta sig ut ur huset.
 

Lindvallens Gustavsbacke som går ner till Gustavs grill och bar, där sonen jobbade en vintersäsong för några år sedan.
 

Älskade Sälen

0 Läs mer >>
Janne hittade en bra sovplats i skolådan som kom på posten med sonens nya skor. Trångt ska det vara....

Sov gott....

0 Läs mer >>
Nu är julen slut och granen ska ut även om den inte barrar. Inte så många som visar intresse nu som då granen luktade var ny och doftade gott och skulle kläs vackert. Hej då julen, vi ses i december.

Nu ska den ut

0 Läs mer >>
Sicket jäkla busväder. Piskande regn från sidan, hård vind, 8 grader varmt och kolmörkt. Förstår inte varför man ger sig ut i detta elände.........jobbigt att man mår så bra av att motionera. Bäst känns det efteråt när man sitter i stugvärmen med gott kaffe och kaka och kattan spinnande framför brasan.
Trots dagens ruskväder tänkte jag innan idag att det märks lite,lite att dagen börjar bli längre. Kanske en synvilla men jag hoppas jag har rätt.

Fy fabian!!!

0 Läs mer >>
 
Så har då dotter givit sig iväg till USA. I går åkte vi till Köpenhamn för att lämna henne för färd till New York via Reykjavik. I går kväll kl 19 landade hon så på JKF flygplatsen i New York. Nu bor hon veckan ut på 37:e våningen på ett hotell på Manhattan. På fredag åker hon vidare norrut ca 15 mil för att flytta in till sin värdfamilj. Pittersfulje var alla lite molockna  när vi tog farväl men det rättade snart till sig för alla tycker vi det är rysligt spännande att följa äventyret. Vårt dagsäventyr blev att vi åkte till Malmö och fikade kaffe och kakor i  sonens lägenhet. Och så tittade på datorns flightradar för att följa dotterns flygfärd. Heja, heja dottern min. Bara så du vet det så gör du något rysligt roligt!!!
 

Mot äventyret

0 Läs mer >>
 
Tuppen Göran har flyttat hit från Marsvinsholm. Hönorna tycker att han är jättestilig.
 

Tuppen Göran

0 Läs mer >>
Är våren redan på väg eller???
 

Spring is in the air?

0 Läs mer >>
Efter en jättetrevlig natt i Köpenhamn är jag trött men supernöjd. Stan var smyckad med ljus överallt, vädret var klart och fint och sällskapet kanon. Raketerna lyste upp himlen redan tidigt på kvällen och vid tolvslaget fullständigt exploderade ett ljushav av fyrverkerier över hela stan. Smällarna ekade mellan husen och det var både fint och lite läskigt. Fortfarande då vi på småtimmarna traskade hem till hotellet virvlade raketerna runt oss och när vi krupit ner i sängen en stund senare somnade vi så småningom till det mer och mer avlägsna smällandet utanför. Vilken natt. Gott Nytt År på er!!!

Gott NYtt År!!!