0 Läs mer >>
Så har det varit Sankt Olofs loppet för 25 året i rad. I år var det annan datum som gällde, nämligen den 29 juli då det är Sankt Olofs dagen. Och det gick ju bra det med, 140 löpare sprang i den varma kvällen. Vid vårt hus hade morfar för 25 året vätskedepå även om det såg ut som att han serverade kaffe o kakor. Jag fattade ingenting  men då fick jag förklaringen att han tagit med sig dunkar och termosar med kommunalt vatten hemifrån. Han ville nämligen inte servera vårt mossavann från egen brunn då han misstänker att det finns
grodor, paddor, mossa mm i den......han har sina idéer kan man lugnt  säga.
Själv har jag en egen utmärkelse i Sankt Olofs loppets historia. Jag är nämligen den enda som brutit loppet. Alla andra har fullföljt sina lopp men jag bröt halvvägs till mål. Minns inte vad som hände men så var det och det har jag fått eda åpp många gånger. Tilläggas bör att jag har även fullföljt loppet helt och hållet men det snackas det inte om. Så e de, folk minns bara ens tabbar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under eftermiddagen i går var jag i Malmö och det var hett som hundan. Mellan Staffanstorp och Malmö visade bilens termometer 32 grader på flera ställen. Tur det finns airkondition.
 
 
När jag körde hem stannade jag utanför Fyledalen för att ringa ett samtal. Då såg jag en liten rovfågelsunge som satt på en vägskylt. Vet inte vad det var för en filur, kanske en ormvråk, men att den tillhör rovfågelsläktet det såg jag. Inte ofta man ser halvstora ungar till rovfåglar.
 
 

sankt olofs loppet

0 Läs mer >>
Så där ja, då har man varit på konsert igen. De var ett himla rännande på konserter denna sommaren. Har väl inte varit så aktiv med sådant på många herrans år. Men nu e de så, konserter är sommarens tema. I lördags var det dags för Hasse Andersson och Tomas Pettersson. Låter kanske som en konstig kombinaton men det var det inte. De kompletterade varandra väl. Konserten var i en skogsbacke i Skåne Tranås. Solen strålande och
det var jättefint när den sedan gick ner bortom kullarna. Det var varmt och skönt. Alltså en riktig pangkväll för att lyssna live musik i sommarnatten.
Hasse
 
Tomas
 
Och publiken. Nästan lika många som när Bruno Mars uppträdde i hmmm Hartford.
 
 
Kvällen var ljuvlig
 
Idag har jag grejat med att få internetbanken på mobilen. Det var ett jäkla skit. När jag kämpade med lösenord, säkerhetsord och appar hit och dit drog jag mig till minnes att det var precis lika jobbigt den gången då internetbanken skulle byta skepnad och dosan skulle försvinna. Det var ett jäkla skit då med. Tror till och med att vi fick konsultera banken för att för rätt bland alla lösenord och annat. Men det gick och sen var det ju bra. Även mobilversionen kom till slut på plats så nu är man med bankapp. Känns riktigt bra minsann. Tror faktiskt jag kommer att använda den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasse!!

0 Läs mer >>
I lördags var vi på 20 års fest. En trevlig trädgårdsfest med god mat o tårta i goda vänner lag, som det så fint heter. Det var en underbar kväll och vi satt länge ute i den ljumma natten. Födelsedagsgrisen var mister Hagge som nu blivit stor påg. Jag har känt honom sedan han var tre år och vi har haft många roliga stunder ihop.....
Undras om Agne har siktet inställt på den gröna solstolen....
 
 
 
 
På söndag var det dags för ny fest. Då tågade vi till grannen. Tur att helgen bara har två dagar annars vet jag inte var det hade slutat med festandet....
 
 
 
 
 

fester

0 Läs mer >>
Så har ännu en vecka gått till ända och vi har roat oss en del minsann.  Vi har varit på konsert i rådhusparken i Ystad och lyssnat på Sven-Bertil Taube och Lill Lindfors. Det var en ljuvlig sommarkväll och när mörkret började falla och Sven-Bertil sjöng Fragancia var det riktigt stämningsfullt och magiskt. Efter konserten spatserade vi genom stan och gick förbi huset där jag bodde som gymnasieelev. Huset var sig likt med munken Eskil utanför. Vi som bodde där kallade honom för Staffan efter hyresvärden som vi hyrde av. Staffan hyresvärd var ungkarl. Han bodde på nedanvåningen och var bagare. Vi bodde på ovanvåningen. Oj vad vi drev med Staffan och oj som det gick till överhuvudtaget där på ovanvåningen och även på nedanvåningen när vi hamnade där.........
Nästa hus som vi passerade och som vi hyrt i var bara ett stenkast bort. I halvgamla stan inte så långt ifrån Maria kyrkan. Där hyrde vi en liten lägenhet några år. Fin och gammal var den men det var lyhört så det kändes som man bodde ihop med grannen så vi gav upp den.
 
 
 
Sonen hade minsann också kommit till konserten. Han verkade inte överdrivet intresserad. Hade nog inte kommit dit av fri vilja.
 
Fina huset från gymnasietiden. Fortfarande rosa.
 
 
Fina huset senare tid. Fortfarande grönt.
 
 
Idag och två dagar till har det varit Kiviks marknad. Första dagen och kvällen ösregnade det i stort sett hela tiden. Jag var där och det var mest jobbigt. Andra dagen var det fint och lite soligt. Jag var där då med och det blev lite marknadsstämning faktiskt. Idag var det sista marknadsdagen. Vackert väder men jag var inte där. Två dagar får minsann räcka för mej.
 
Regnet hängde i luften hela första marknadsdagen.
Betydligt bättre dag två.

nöjen av olika slag

0 Läs mer >>
I går firade dottern att hon har varit i USA i ett halvår och jag firade att hon kommer hem om ett halvår.....Tänk vad tiden går fort. Känns som att det var i går som vi stod på Kastrup och snyftade när hon sakta åkte upp för rulltrappan och försvann mot avgångshallen. Huvaligen, det var tuffa minuter där. Men tiden går så fort och jag är säker på att det har varit ett underbart halvår för henne over there, trots att hemlängtan så klart känts av ibland. Och vi har också längtat många gånger, vill jag lova. Men vet man bara att den man längtar efter har det bra så står man ut lite till, lite till o lite till........Så kom igen nästa halvår, vi klarar det med...
 
 
 
 
Dottern firade halvåsdagen så här. Color run, Brooklyn.
Foto: Celebrating 6 months in US  #colorrun
 
 
Sen myskväll med kollegor
 
 
Tidig myskväll med grannarna
 
Efter maten blev det tipspromenad. Förmodligen fusk?? Man skulle tävla en och en......
 

bomber och granater !...

0 Läs mer >>

Så har vi då kommit till högsommar trots att det inte känns så. Vädret är ganska uselt även om det varken regnar  mycket eller är så kallt. Men solen lyser med sin frånvaro och det känns som evigheter sedan vi åt frukost på terrassen sist. Men, men gott komma kan.....får vi hoppas.
Juli betyder Kiviks marknad och visst ska jag dit. Det är likadant varje år, innan marknaden känns det lite småmysigt men när man väl är där vill man snart hem igen. Det där med Kiviks marknad är jag ju uppvuxen med så det sitter väl i blodet. Bodde ju nära som barn så det var självklart att jag skulle dit med mamma. Jag älskade att handla barbiedockor och kläder till dem o kunde gå upp och ner i stånden i evigheter för att kolla på detta. Och mamma hängde med. Det var alltid mamma och jag som var där. Jag har aldrig varit med pappa på Kiviks marknad, men vi mötte honom ofta där, för han var där han med. Men han jobbade. Hela tiden jobbade han och oj vad jag tyckte illa om det samtidigt som jag tyckte om det. Han jobbade med eltillförselen till marknadsfältet. En mycket viktig uppgift för utan el inget ljud, ljus och nix karuseller och annat som drevs med el. Med jobbet följde att han blev bekant med massor av knallar, tivoliägare o annat löst folk, vilket gjorde att han fick gratisbiljetter till allt möjligt och marknadsgodis o stora chokladaskar som var vinster i lotterier. Alltså hatade jag att ha en pappa som sprang runt o jobbade på Kiviks marknad och älskade att ha en pappa som kom dragande med gratis chokladaskar o annat godis i mängder. Synd bara att jag inte använde de där biljetterna till karusellerna......men var det något jag inte gillade så var det att åka karusell och var det något jag gillade så var det choklad i stora lass. Pappa kom inte hem på natten heller för då hade han jour och bodde i husvagn på fältet. Och då fick jag sova i pappas säng bredvid mamma. Jag kan ännu minnas känslan när vi kröp ner för att sova. Fötterna ömma o trötta och fönstret lite öppet i sommarnatten och långt bort hördes ljudet från Kiviks marknad. Det var viktigt att fönstret bra var pyttelite öppet nätterna kring Kiviks marknad för då vimlade trakterna av skummisar som kunde ta sig till vad som helst. Och in genom sovrumsfönstret kunde de säkert åla sig in om de ville. Till sist slumrade mamma och jag in till tonerna av skrålande karuseller, vilda skrik från varitéerna och brummande från raggarbilar och skulle vi vakna till mitt i natten var ljudet fortfarand där. För detta hände på den där tiden då markanden höll på hela natten och inga restriktioner för decibel och nakenshower fanns.
 
 
 
 
På bilden för juli månad ser ni Bouqerian i Barcelona. Det är en stor saluhall mitt i stan där det finns massor av färska matvaror. Fisk av alla de slag, frukt i mängder, hela kycklingar o kaniner, grönsaker o nötter. Det luktar skumt från speciellt fiskavdelningen men o vad roligt det är att gå där.
  
En annan fin bild från Barcelona. Glada gänget 2010.
 
 
 
Mannen är så stolt över sina vedtravar och vill att ja visar upp dem. Visst är de fina.
 
 

julio