0 Läs mer >>
Varje månad vid lönedags köper vi en säck med torrfoder till kattorna. Den ska helst räcka hela månaden men ibland gör den inte det och då får de annat foder ett tag. Detta uppskattas inte. De tittar snett, surar och protesterar med att nonchalera maten. Står o glor på kylskåpet o hoppas på något bättre. När sen äntligen säcken från Sjögrens djuraffär kommer är glädjen stor o de kan inte bärga sig tills den är öppen.
 
Få upp säcken nu då.......
Säcken är öppen men vi har inte hunnit hälla upp mat. Janne är vrålsugen och kan inte vänta längre nu.....
 
för helvete säger Mosse......
 
och så är slutligen alla nöjda och glufsar i sig.
 
 

kattmaten

0 Läs mer >>
Fy Fabian vilket midsommarväder vi haft. Regnet har öst ner och kallt har det varit. Hörde att i Borrby hade det till och med haglat så det blev vitt på marken. Det enda som saknats har varit blåst o åska. På midsommarafton var vi i Maryd, nej det var vi inte alls för Marydsfolket har bytt hus med sonen och flyttat till Attusa, där vi alltså var. Det kändes lite konstigt att cykla åt det hållet efter alla år som cykeln har gått åt andra hållet. Men dit kom vi efter att ha väntat med att cykla tills skur nr 22 dragit över. Väl framme så klaranade det upp och solen visade sig lite. Värdparet hade tänkt att vi skulle sitta inomhus men nu ändra de sig och det blev ett gott samarbete med att sätta upp tält, ta fram möbler och mat. När vi satt oss till bords brakade så åter regnet igång men vid niotiden fixade det till sig så vi kunde ta en promenade i bygden. Tro det eller ej men därefter var det uppehåll men när vi cyklade hem vid midnatt var det inte varmt, blott åtta grader. Burr, kunde lika gärna ha varit nyårsafton.
 
Tältet ska upp....men vad hände med honom. Fick han något i ögat eller var de dumma mot honom tro??
 
 
Gott med midsommarmat.....
 
och dryck...
 
 
Rundvandring på jakt efter kulturminnen. Alla ser nästan vinterklädda ut o Kerstin har fått storstövlarna på. Undras vad Ingvar har i lila ryggsäcken......
 
 

regn och midsommar

0 Läs mer >>
Vi har varit på studentfest för barnens kusin. Studenten......ordet smakar bra. Fina flickor och pojkar i klänning och kostym. Unga och vackra är de i sina ståtliga studentmössor. Studenten manar till fina minnen, allt från min egen student till barnens.
Festkvällen var solig och fin, maten god och sällskapet trevligt.
 
 
 
 
 
 

sjung om studentens l...

0 Läs mer >>
I dag är det den 6 juni, vår nationaldag. Flaggan har hissats och den vajar så fin mot himlen som dagen till ära varit lite blå i varje fall. Det har faktiskt varit en vacker dag, ganska varm om man jämför med de senaste veckorna. Det har varit nationaldagsfirande i landet och visst ger det lite feststämning och högtid men om man tittar på bilder från firandet så ser det ganska tamt ut om man jämför med exempelvis Norge och USA, där man är väldigt glad och stolt för sin flagga och sitt land. Är man i USA ser man amerikanska flaggor överallt. Små och stora, på hus och stolpar och när brandilen rycker ut dansar flaggor av farten bak på den blankpolerade bilen.
 
 
 

6 juni

0 Läs mer >>
SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR..........underbara sommaren har inträtt men oj vad det är kallt och blåsigt. Hörde på radion att det varit den kallaste maj månaden sedan någon gång på 60-talet. så det är inte konstigt man huttrar och fryser.. Men o andra sidan är det bättra att det är kallt i maj än i juni, juli, augusti som det har en benägenhet att bli om vår och försommar är för varm. Kylan till trots har jag tagit av mig om benen och börjat gå i kjol. Benen är ju inte så granna men de blir ju knappast bättre av att vara instängda så folk får stå ut med att bli bländade ett tag.
 

Trots att det är kallt så är det vackert grönt utslaget och det blommar överallt om än lite sent. Jag var nere i liljekonvaljeskogen häromdagen och såg att det inte var riktig fart på blomningen där. Det var mindre med fältet av plantor och blommorna var mindre och tanigare än vanligt. Vet inte vad det beror på men det var inte som vanligt. Några stora buketter fick jag i alla fall med mig hem och de doftar bedårande.
 

I helgen fyllde sonen år. Han var hemma och blev firad förstås. Precis som jag har gjort i 25 år bakade jag samma tårta som jag gjort i alla år. Han har alltid önskat sig denna tårta som jag inte vet vad den heter eller var jag har fått receptet från men det är sockerkaksmet överdragen med maräng som fylls med grädde och jordgubbar. Faktiskt mycket god och ganska enkel att göra. Naturligtvis fick han kanelbullar också.
 

När jag härommorgonen kom till jobbet möttes jag av två oväntade meddelande som fick mej att hoppa till och undra om det var skämt eller allvar. Jag vet fortfarande inte vilket men eftersom de fortfarande sitter kvar gäller väl de allvarliga budskapen.
 
 
 
Tack för den här gången och god natt på er.

june