0 Läs mer >>
 
I natt har jag sovit ihop med denna man. Först var jag lite tveksam till honom men han var inte störig så jag nannade gott i pojkrummet på Afzegången.
 
I går var jag på åktur med min kollega som var tvungen att ta hunden med. De två är lite lika men kollegan är hon med det längsta håret......
 
Undras om den här typen har giltigt körkort.....
 
 
På vägen till Kävlinge körde vi förbi denna fina gamla BP mack.
 
 
 
Idag har jag varit på kurs på anrika hotel Svea. Där hittade jag en fin bild från hur hotellet såg ut på 1950-talet. Fina gamla bilar.
 
 
Utsikt från hotellets restaurang. Småbåtshamnen ligger än så länge ganska tom.
 

Simpson

0 Läs mer >>
Flaggan i topp, men det är inte för att fira årets premiäruthängning av tvätt utan för att farmor fyller år i dag.
 
 
 
Det är sista söndagen i februari. Våren närmar sig med stormsteg. I dag har jag hört tranorna trumpeta sin ankomst nere i skogen. Nu tar det inte lång tid innan de kommer fram så att vi kan se dem från köksfönstret. Konstiga fåglar de där tranorna, nästan som jättestora hönor på långa ben. På tal om hönor så är den annan fågel här som inte är lika trevlig som tranan. Det är elaka fru glada, som har fått för sig att hönor är till för att ätas upp. Seglar över hönsen och dyker mot dem titt som tätt. Grannens tupp strök med i veckan och någon liten dvärghöna har vi blivit av med. Gladan är ju fridlyst men att ta ett rejält snack med den kan väl inte var förbjudet.....eller att skicka en nyårsraket i hm hm på den.
 
I dag har jag hängt ut tvätt för första gången i år. Ovanligt tidigt måste jag säga. I fjol gick det inte att gå ner till tvättlinan förrän i april. Finns inget som är så skönt som att krypa ner i en nybäddad säng med sängkläder som luktar av frisk utetork. Ser alltså fram emot att gå till sängs tidigt......finns faktiskt en anledning till för en tidig natt. I går kväll var vi hos gamla goda vänner i Trelleborg och natten blev sen. Vi blev bjudna på pulled pork, vilket var jättegott. De ska jag göra en helg, verkar inte vara så besvärligt men tar lång tid. Köttet ska vara i ugnen i fem timmar för att bli riktigt mört och fint men där passar det sig ju själv så då kan jag ju roa mig med något annat så länge.
 
Just nu pågår OS finalen i ishockey. Stämningen är lite tryckt i soffan här, Sverige ligger ju under med två mål. Jag har bakat muffins till mina pojkar för att muntra upp dem. Kanske russinmuffins har tur med sig. Undrar vilket lag dotterns USA familj håller på, Canada som de ligger granne med eller au parens hemland. De kan vara vanskligt för ungarna att inte hålla på au pairens lag, för då kan det hända att de får svensk husmanskost till middag i morron.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flaggan i topp....

0 Läs mer >>
Myskväll med vännerna. Skaran var aningen reducerad och vingklippt eftersom några förlupit hemmet för olika äventyr. Men vi fixade till så att de var med en stund genom att skypa både med New York och Karlstad. Det var roligt att prata med ungarna. Konstigt att man med några knapptryckningar på telefon kan prata världen över och dessutom ha live bild med den man pratar med. Dessutom är det gratis. Fantastisk, det känns som om världen blivit mindre.
Vi som e kvar hade, som vanligt, en rolig kväll. Vi åt, drack, snackade o spelade Skipp Bo till sena natta. Idag är man lite trött men nöjd. Tack för att ni e så mysiga att vara med.
 

Lite fundersamma och tagna efter Skypandet. Några går in i sig själv, någon flyr till cyberrymden o någon flyr in i vinets dimma......
 
sen blev det livat igen o vi spelade kort. Vissa fuskade öppet och vissa mer listigt och en drack vin, vin o vin...
 
inte så konstigt att hon gick hem utan skorna några timmar senare. Undras om de tunna stumpbyxorna höll tills hon var hemma. Tur att det inte var snö i alla fall.....
 
 

Gäsp

0 Läs mer >>
Letade vårtecken idag och visst fann jag några........
 
snödroppar som blommar
 
knopp i syrenen
 
knopp i forsythian, även om julgranen i bakgrunden verkar tro att det fortfarande är jul
 
gräset i kohagen börjar bli grönt och himlen är blå
 
Sidentass passade på att säga hej
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vårtecken!

0 Läs mer >>
Ett allvarligt brott han begåtts på toaletten till en kommunal förvaltning. Undras om man kan straffas för sådant?
 
 
Åter en gång har jag varit vid denna älskade station och hämtat någon av mina ungar. Under årens lopp har jag kört skytteltrafik hit för att hämta och lämna. Det har varit tidigt på morgonen och myyyyyycket sent på natten. För det mesta har det gått bra men ibland har tåget missats, varit försenat eller inte kommit. Själv har jag inte åkt så mycket men förra vintern tänkte jag åka vid tre tillfällen, o vad hände då. Jo, tåget var inställt alla tre gångerna......
 
 

allvarligt brott

0 Läs mer >>
       
När jag körde till jobbet i morse var solen på väg upp. Stor och knallorange satt den där över havet
 och gav förnimmelse om att den snart kommer att värma upp våra frusna kroppar igen.
 
 
 
I kväll var det zumbatime. Min vapendragare hade rest till Karlstad för att hälsa på sonen så jag fick dansa ensam.......nä inte riktigt sant för där var många fler men ingen som dansade i samma takt som jag och min kära H gör hi hi. Tog en bild av omklädningsrummet. Tycker det är något visst med omklädningsrum i sporthallar och fattar inte varför det är så få människor som byter om och duschar där efter träning. Av 20 tränande var vi tre i omklädningsrummet. Det finns väl inget som e så skönt som att komma hem nyduschad efter ett träningspass. 
 
Nya skor tröstade jag min ensamhet med. 
 

Ljusare tider...

0 Läs mer >>
                       
För första gången på mycket länge tittar solen fram idag. Halva tomten Sune har kommit fram och granen ser ut att ha tappat fästet. En massa kattspår förstoras när snön töar och ser ut som rådjursspår.
 
      
 
 
 
 
 

Solen skiner

0 Läs mer >>
Nu är det ny månad. Det är februari eller fabrorari som en gammal kollega sa att jag kallade månaden. Tror nog han behövde hörapparat. Det är skönt att vi har  kommit lite närmare våren. Att dagarna har blivit längre och ljusare märks tydligt nu. I dag är det plusgrader och det droppar från taken, man ser att snön snabbt försvinner. Hörde till och med en liten fågel försynt dra en truddelutt. Kollade kanske in om holken är i skick till att bo i ännu en vår. Har pratat med dotter borta i US, som hon numera kallar USA. Det är kallt där, både inne och ute. Hon fryser och längtar också efter vår. I dag skulle hon följa med sin värdmamma till sjukhuset där hon jobbar på BB. Då kan hon passa på att värma upp sig, på BB är det säkerligen varmt och skönt för babysarna. I kväll kommer sonen hem och då blid det god middag. Även han är säkert frusen efter att ha varit i Danmark och skrivit om en fotbollsmatch utomhus. Undras om man kan skriva med vantar på?
 
 
Äntligen februari!!! Och bara 28 dagar e de i den!!
 
 
 
Takdropp, kan det möjligen ge förhoppning om vår.......
 
.......men inte riktigt än så luvorna får sitta på ett tag till.
 
 
Rolf har fått en ny kamrat...men han tycker att den är aningen stel och tråkig.
 
Men upps då!! Hur har detta gått till!!! Janne har tagit plats i kattförbjudna rummet.
 
 
Så hände då världens olycka i dag. Spik... nej jag menar pigg i foten. Stora doktorsväskan med operationsutrustningen fick fram snabbt som katten. Det gällde minuter, patienten likblek av smärta. Men det må jag säga, det var ingen lätt patient att handskas med. Gap, skrik och oerhörd smärta....men så vips så var piggen ute. Svimmningsatack med kallsvettning nummer två kom när det uppdagades hur lååååååååång piggen var. Ja säger då det, stora grabbar töll inte myed.
 

 

Fabrorari