0 Läs mer >>
Nu har jordärtskockorna kommit i jorden väl täckta så att hönsen inte ska komma åt dem. Ska bli kul och se om det kommer upp något. Det sägs att de är lätta att odla så något ska det välan bli. Snart ska de 67,eller vad det nu är, dahliorna också få komma ner i jorden Tycker inte det känns så länge sedan de togs upp för vinterförvaring.
Rabarberna är på väg upp och snart är det dags att göra paj......mums rabarberpaj med vaniljvisp.
Ett annat viktigt vårtecken är att i går kväll hördes lövgrodornas kväkande för första gången i år. Alltid lika mysigt att höra dem.
 
 
 

Körde förbi Gyllebosjön i veckan. Den badade i sol i väntan på sommarens badgäster.

I fredagskväll träffadades jag och några arbetskamrater för lite mys och pys. Det blev lite lustigt det hela. Först hade vi bestämt att gå ut och äta i Ystad och innan dess vara en stund i mina barns lägenhet. Sen ändrade vi oss och bestämde att vi skulle ta med mat och äta i lägenheten och vara där hela kvällen. Så vi tog med oss mat från Simrishamn för att sitta i en lägenhet i Ystad för att sen åka hem till Simrishamn igen på natten. Någon undrade varför vi inte kunde vara hemma hos någon av oss som var med och något svar på det hade vi inte.  Vi behövde väl komma bort från kommunen en liten stund kanske. Lite galet hörs det som , men roligt hade vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jordärtskockan

0 Läs mer >>
Den där Lillen händer det alltid något kring och i veckan testade han alla gränser och nerver med att vara borta i tre dygn. Lillen har tidigare alltid varit hemmavid. Han har gått en tur till granngårdens lada med halm har vi luktat i pälsen men inte varit borta så många timmar. Men nu hände det, Lillen var puts väck. Aja, ett dygn kan ju vara normalt för en yngling men när det gick in på dygn två kändes det inte bra alls. Jag letade, kallade och stod i men ingen Lillen kom. Någon av de andra kattorna följde med ibland på mina turer men vi lyckades inte hitta honom. Tankarna for i huvudet. Vad kan ha hänt? Inlåst, påkörd, kommit med i en bil, räven......Nattsömnen var inte god och på torsdag kväll hade jag nästan gett upp tanken på att återse den lille röde, tjocke, mjuke kissen med navelbrock. Med svarta ringar runt ögonen tittar jag ut en sista gång och vad ser jag.....jo Lillen som kom spatserande som om det var den naturligast sak i världen att han varit borta flera dygn. Hungrig som en varg och lite riven här och där, bl.a hade örat fått stryk. Lillen åt, gick en runda i huset och så hoppade han upp i sitt favoritfönser och somnade som en stock. Lugnet hade åter infunnit sig i stugan och även jag somnade som en stock nöjd över att Lillen återbördats till hemmet. Gud vad det är jobbigt när katten är borta och Gud vad jag letat katt i mina dar. Förbannar mig själv varje gång och lovar att aldrig mer gå upp i en katt.... men vad händer....jo, nästa gång är det lika dant igen. Det är väl bara att inse att sådan är jag.  
 
 
 
Mitt i kattletarperioden var jag på konferens på Talldungen i Brösarp. Det var trevligt på alla sätt  och vis även om jag var en aning sliten efter dålig sömn och tankar på Lillen. Talldungen är ett gammalt sjukhem som numera är konferenshotell. Man kan undra hur detta gamla hus med stentrappor, flera våningar och ingen hiss kunde hysa in en massa sjuka och gamla människor. Måste ha varit tungrott för både boende och personal.
 
Vårväder över Brösarps backar.
 
Exotiskt med citroner på balkongen.
 
 
 
 
 
 
 

Lillen igen

0 Läs mer >>
Vårens projekt bastubyggandet har börjat ta form. Reglar har satts upp och i helgen har vi köpt en dörr. Det blev en rökfärgad glasdörr. Inte för att jag kan så mycket om bastus men jag har i alla fall fattat att man mer och mer gått ifrån vanliga traditionella trädörrar. Kanske inte då dumt faktiskt, det blir ju mycket ljusare inne i bastun på så sätt. Mannen var lite fundersam till dörren men efter att han funderat ett tag så var det okej.
 

I lördags firade vi våffeldagen. Det blev några veckor för sent men va gör det. Våfflorna blev goda och sonen som kommit hem åt med god aptit. Han lyckades dock inte slå sitt personliga rekord med 12 stycken laggar. Tur var väl det, för den gången rekordet slogs var han dålig en hel dag efteråt. Min mormors gamla våffeljärn hänger fortfarande med trots att det måste vara jättegammalt.
 
Blåsippan vid gamla pumpen blommar för fullt.

I veckan var jag på information i  Korsavadsskolans matsal. Lite sentimental begav jag mej till skolan där både jag och dottern gått. Länge sedan jag var där och jag var lite nyfiken på om jag skulle känna igen mig. Men besviken blev jag. Antingen är allt omgjort eller så är jag väldans glömsk för någon igenkännandekänsla infann sig icke på hela kvällen. Undras om dottern känner igen sig bättre när hon ser bilden.
 

bastun

0 Läs mer >>
Påsken är över och det känns okej. Det har varit sköna lediga dagar med mycket mat och goda saker. Det har varit vackert väder och vi har suttit ute och solat en del. Kaffe o kaka smakar aldrig så bra som på en solig terrass. Vi har firat påskafton i Löderup med släkten och så har vi varit på liten påskrunda och trängts med en massa människor. En hel del konst är fin men en del fattar man ju inte varför den finns överhuvudtaget.
 
I kväll när jag körde hem från jobbet började det skymma och plötsligt såg jag något konstigt komma ut från skogen. EN ÄLG.......och bakefter kom hans tvillingbror. Det var jättespännande. Älg nummer ett stannade mitt på vägen och där stod vi öga mot öga ett bra tag innan han lufsade in i skogen på andra sidan vägen. Brodern var mer reserverad men sprang över han med till sist. Herre gud vad älgar är stora och ändå var dessa inte fullvuxna. Tänk att sådana bjässar går lösa i skogen.
 
 
 
 
 
 
 

påsken är över

0 Läs mer >>
April har inträtt och jag har passat på att ha världens vårinfluensa. Legat nerbäddad flera dagar med ömsom feber och ömsom frossa. Inte roligt men nu är det bättre. Det har varit en kall vecka med flera minusgrader på nätterna. I torsdags haglade det med stora korn som täckte marken vit. I dag är det soligt och vi har druckit kaffe på terrassen. Varmt så länge solen är uppe men kyligt så fort den går i moln. Jag har varit nere i skogen en runda och hittade vitsippor och vårlök. Fåglarna jobbar intensivt och insekterna börja titta fram. Sommartid har vi fått och kvällarna har därmed blivit längre.
 
 
hagelstorm

vårsol
 

april