nöjen av olika slag

Så har ännu en vecka gått till ända och vi har roat oss en del minsann.  Vi har varit på konsert i rådhusparken i Ystad och lyssnat på Sven-Bertil Taube och Lill Lindfors. Det var en ljuvlig sommarkväll och när mörkret började falla och Sven-Bertil sjöng Fragancia var det riktigt stämningsfullt och magiskt. Efter konserten spatserade vi genom stan och gick förbi huset där jag bodde som gymnasieelev. Huset var sig likt med munken Eskil utanför. Vi som bodde där kallade honom för Staffan efter hyresvärden som vi hyrde av. Staffan hyresvärd var ungkarl. Han bodde på nedanvåningen och var bagare. Vi bodde på ovanvåningen. Oj vad vi drev med Staffan och oj som det gick till överhuvudtaget där på ovanvåningen och även på nedanvåningen när vi hamnade där.........
Nästa hus som vi passerade och som vi hyrt i var bara ett stenkast bort. I halvgamla stan inte så långt ifrån Maria kyrkan. Där hyrde vi en liten lägenhet några år. Fin och gammal var den men det var lyhört så det kändes som man bodde ihop med grannen så vi gav upp den.
 
 
 
Sonen hade minsann också kommit till konserten. Han verkade inte överdrivet intresserad. Hade nog inte kommit dit av fri vilja.
 
Fina huset från gymnasietiden. Fortfarande rosa.
 
 
Fina huset senare tid. Fortfarande grönt.
 
 
Idag och två dagar till har det varit Kiviks marknad. Första dagen och kvällen ösregnade det i stort sett hela tiden. Jag var där och det var mest jobbigt. Andra dagen var det fint och lite soligt. Jag var där då med och det blev lite marknadsstämning faktiskt. Idag var det sista marknadsdagen. Vackert väder men jag var inte där. Två dagar får minsann räcka för mej.
 
Regnet hängde i luften hela första marknadsdagen.
Betydligt bättre dag två.

Kommentera här: