tårta och Ljungskile

Efter femton år så kom då älskade succetårtan fram igen. Tänk att en sådan gammal goding kund glömmas bort.....
Himla tur att sonen plötsligt frågade varför jag aldrig bakade den gula  tårtan med nötbottnar längre. Han hade ett svagt minne av den från tidig barndom. Så blev den då bakad och bjuden på gästerna i lördags kväll. Och god blev den minsann. Tack Jan o Gun för att ni hjälpte till att äta upp den.

På söndagen körde vi sonen till studierna i Ljungskile. Solen strålande hela vägen upp och tillbaka hem.  Det blev en fin söndag. Liseberg hade öppnat för säsongen och karusellerna var i full gång.
 
 
I Ljungskile åt vi smarrig lax i laxbutiken som ligger nere vid hamnen. Till kulglassen var det buffébord med topping av alla de slag och allt ingick i priset. Gissa om vi åt.
 
Så skulle då sonen lämnas på skolan som ligger högst upp på en höjd i byn med utsikt över den bohusländska skärgården. I bakgrunden ligger Orust och Tjörn. Alldeles bedårande utsikt från terrassen vid matsalen. Här kan man gott äta frukost och middag.
 
 
Inte så dum utsikt från hans rum heller.
 
När vi så körde hem och kom till Göteborg så drogs bilen plötsligt kraftigt åt höger. Jag fattade inget förrän jag såg skylten IFK -IF Elfsborg. I sista stund kunde bilen rättas upp igen. Jobbigt att det finns en fotbolls GPS insatt i vår bil som gör att den automatiskt styr in där det vankas fotbollsmatch.
 
 
 
 
 

Kommentera här: