ägg och fasan

Det har flyttat en fasantupp till grannskapet. Han cirkulerar kring hönsgården och verkar vilja vara med hönsen men riktiga tuppen vill inte ha honom med i gänget. Han vill väl inte ha konkurrens om vem som är snyggast. Grannen ger honom mat men jag undrar vad det är för godsaker för i helgen när de var bortresta sprang han efter mig men gillade inte det bröd och potatis jag gav honom. Han får kanske oxfilé och grillat hos dem.

Nu har tiden kommit då hönsen vill ruva och visst ska de få det i år med. Jag har fått fina gröna ägg av en kollega. Hoppas det blir några hönskycklingar i dem så att vi kan få grönvärparhönor. Har fått höra att det finns hönor som värper blå ägg också. Hoppas vi kan få tag på sådana också.

De 100?? dahliorna ska ut nu. Mannen sliter och jobbar med att få dem i jorden. I år har han utökat sortimentet med ett gäng kannor, vad det nu e för knepiga växter.  Ett himla jobb med att få dessa klumpa upp och ner vart enda år e det i alla fall.

Nypotatisen har kommit till Simrishamn. Yes, yes och dubbelyes. De var mycket goda.
 
Sidentass är en pigg gammal dam på 85 människoår. Hon är en jägare av gott mått och kommer hem med allt som går att fånga. Under årens lopp har vi serverats harar, kaniner, vesslor, ormar, ödlor mm och en gång såg grannen henne en fara i träden efter en stackars ekorre. Vet inte hur det gick för korren men hem kom hon inte med den i alla fall. Hon öppnar dörrar och fönster om de inte är helt stängda och är svår att stänga både ute och inne. Häromdagen svingade hon sig via en stege upp på taket och satt sedan där i solen och myste längst ut på kupan som en liten prick.
 

Kommentera här: