myndig

I går blev dottern myndig för andra gången i sitt liv. Först som 18- åring i Sverige och nu som 21-åring i USA. När hon blev myndig som 18-åring tyckte jag att det gick förbi utan något speciellt stohej men denna gång som 21-åring ger det intryck av att vara en mycket större grej. Förmodligen är det så i USA att  man förstorar saker och ting mycket mer än vad vi gör. Det är en stor grej att man får gå på krogen, kasinon, boka och köpa vissa saker. Men när det gäller att köra bil då är man mogen vid 16- års ålder .......
På tal om förstora saker. Just nu skulle den värsta snöstormen i mannaminne härja i New York trakterna. Den skulle börja i går kväll och sedan bara bli värre och värre. Dottern hade varit i Charelston under helgen och flög till New York i går förmiddag. Hon hade inte hört talas om det rysliga ovädret som skulle komma men när hon anlände till JFK var det tomt o öde där. Många flyg var inställda. Då fattade hon vad det var frågan om och eftersom hon vant sig vid att snö stressar amerikanarna förstod hon vart detta kunde leda. Det blev nervöst. Skulle tåget hem norröver gå och skulle det gå att köra bil sista biten. Hon kom från vårvärme i South Carolina men blev snabbt varse som att något annat gällde nu. Strumporna som varit av under helgen kom nog snabbt på igen.
Många tåg var inställda men inte hennes så hon kom fram som hon skulle och även bilfärden gick bra. Dottern, som är van vid Österlenvinter, märke inte mycket av det "hiskeliga" ovädret. Och när jag hörde med henne idag hade ovädret ännu inte kommit. Men amerikanarna tog det säkra före det osäkra och all biltrafik är idag strängeligen förbjuden i staten New York och staterna runt omkring. Även skolorna håller stängt så det blir att sysselsätta barnen hela dagen. Förmodligen inomhus, för det skulle inte förvåna mig om det är förbjudet att vistas utomhus. Omvädret kan ju komma. Sicken myndighetsdag det blev.  

Kommentera här: