pingst

Så har det varit pingsthelg. En strålande vacker sådan. Konstigt är att numera verkar pingst inte vara en helg som man firar så mycket, Frågar man ungdomar så känner de dåligt till pingst och det är inget de firar med speciell fest. Vad jag minns så firade jag pingst när jag var ungdom och det var fester ute i naturen som ju e som vackrast nu. Det var jätteroligt.......om det inte regnade vill säga. Ja, ja, nog om det. Vi firade i alla fall pingstafton rejält i år och var på grillfest hos grannarna tillsammans med andra grannar. Det var himla trevligt. Kvällen var ljum och vi satt länge ute och grillade och lyssnade till lövgrodorna....Det blev mycket rödvin och tur var att vi inte hade så långt att gå när vi raglade hemåt i gryningen.........
 
Pingsttårta hann sonen med att äta innan han begav sig iväg. Det var hans älsklingstårta så han passade på att ta en eller kanske rent av två rejäla bitar.
 
Goda grannar.
 
 
Grannen högg klöver i helgen och det uppmärksammade gladorna direkt. De flyg på jakt i stora cirklar för att leta möss och andra godsaker som kom fram ur klövern. Ser de något så dyker de blixtsnabbt ner mot marken. Konstigt att en så stor fågel kan vara så smidig och snabb och ha så bra syn. Jag tycker inte om gladorna men så länge de håller sig borta från vår trädgård och höns så får det väl vara okej.
Det var så jättefint väder i helgen att till och med hönsen lade sig för att sola. När det är riktigt varmt lägger de sig ner och fäller ut både vingar och ben för att sola. De njuter så.
 
 
Så var då helgen till ända och på söndagkväll tornade åskmolnen upp. Det blev varmt och kvalmigt men någon åska blev det inte. Skönt var det för det är så jobbigt att vakna mitt i natten av blixtar och knallar. Men det var en varm, varm natt, kändes nästan tropisk.
 
 

Kommentera här: