Lucia

Idag är det Luciadagen. En fin gammal svensk tradition. Jag har inte sett ett enda live Luciatåg i år men jag har tagit fram det allra finaste Luciatåget som finns och det är de fina Luciorna och stjärngossen som barnen gjort på dagis. Varje år står de där och ger stämning. Lite tilltuffsade har de blivit genom åren och några detaljer har försvunnit men ändå måste de fram för att möta julen. Lite bråk kring dem brukar det dock bli eftersom kattorna tvunget ska på dem och i år kan det bli etter värre eftersom vi har Lillen som är ett halvår och superbusig. Vi får se vad som händer och hoppas på det bästa.
 
Lusse hör ihop med en del traditioner och en är att baka goda saffransbullar så det fick ju göras. Jag har slutat att baka lussekattor och gör i stället saffransbullar med god fyllning. De blir mycket saftigare och godare, tycker jag. Dessutom slipper man knevleriet med att baka ut och forma kusar, prästens hår och allt vad de riktiga lussekattorna nu heter.
 
 
 
I torsdags var det julfest på jobbet. Vi hade inget traditionellet julbord utan god middag i stället. Trevligt på alla sätt och vis.

Kommentera här: