ännu en vecka

Så har ännu en vecka gått och i morgon går vi in i sista sommarveckan. Var har sommaren tagit vägen, varför gick den så fort? Känns som om det var igår våren stod för dörren och dagarna bara blev längre och ljusare. Skogen grönskade och lövgroderna sjöng sommar välkommen. Midsommar kom och det värmde på mer och mer. Juli månad med Kiviks marknad och högsommar. Så kom  vi in i augusti och så plötsligt en kväll kom den där känslan smygande.....föraningen om sensommar. Svårt att beskriva men det känns i vinden att något händer. En svalare vind blåser in och viskar, hösten kommer vad du än gör. Gör dej redo min vän. Och det är väl lika bra att göra sig redo och se det positiva med hösten för den ger ju inte bara negativa känslor. Myskvällar inomhus med tända ljus är ju inte helt fel och skogens gula löv är fina. Så kom igen höst, jag ska klara av dig i år igen.
 
Veckan som gick var vi på en liten utflykt i Småland. Vi var i Växjö, där vi hmmmm  på något sätt hamnade på Värendsvallens fotbollsplan. Vi var också i Långasjö, utanför Emmaboda, där man på 60-talet spelade in filmen
Utvandrarna.
Stora steg mot planen. Vet inte hur han lyckades komma in där. Stora fotbollsarenor brukar vara mycket stängda och låsta. Hoppade över nätet eller klippte hål i det????
 
 
Korpamoen där Kristina och Karl Oskar bodde innan de emigrerade till Amerika.
 
 
I lördags var det Triatlontävlig i idrottsföreningens regi. En rolig tävling där man ska simma, cykla o springa det fortaste man kan på bästa tid. Dotterns pojkvän var med och han var minsann riktigt duktig.
Plupp, där dök han i.
 
 
I dag fyllde barnens kusin 16 år och vi uppvaktade honom. Han är yngst av kusinerna och det känns konstigt att den lille plutten blivit så gammal.
Födelsedagsgrisen och hans storasyster.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: